Inför BIK - IK Pantern

24 oktober 2018 08:00

Dags för omgång 12 av Hockeyallsvenskan 18/19. Femteplacerade BIK Karlskoga tar emot sjätteplacerade IK Pantern, nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen. Varmt välkomna!


Pantern har fått upp ångan rejält och kommer med tre raka segrar till kvällens match. Senast besegrades topplaget Modo Hockey på bortaplan med klara 4–1.

Den interna poängligan toppas av dansken Nick Olesen på åtta poäng, tätt följt av den före detta BIK-spelaren Nicklas Jadeland på sju poäng.

Lars Volden har vaktat målet vid åtta av elva matcher. Han har en räddningsprocent på fina 92,44 och släpper in i snitt 2,42 mål per match.

IK Pantern ligger femma i powerplaystatistiken och gör mål på drygt var fjärde försök. I boxplay håller man tätt 84,62% av alla gånger, vilket även det leder till en femteplacering i ligan.

BIK Karlskoga kan också stoltsera med en fin form. Förutom nollpoängaren i omgång ett har laget tagit poäng i samtliga matcher. Senast kommer man från två raka trepoängare efter segrar mot Almtuna respektive Oskarshamn.

– Vi känns fortsatt hungriga och vill givetvis utöka den fina sviten, men vi får inget gratis utan det är hårt jobb som gäller, säger BIK Karlskogas tränare Staffan Lundh om den fina formen.

BIK gör mål på 14,71% av alla försök i powerplay och håller tätt 91,67% i boxplay. Forwarden Fredrik Forsberg har gjort flest poäng i laget med totalt tre mål och fem assist.

Läget i BIK

Viktor Lang har halsfluss och kommer ej att spela onsdagens match. I övrigt har man full trupp att tillgå.

– Olle vaktar målet. Vi spelar med samma backar som senast. Framåt gör vi någon liten förändring, Thorell går tillbaka till ”Frasse” och ”Högga”. David Lilja tränar för tillfället lite extra och spelar med juniorerna, fortsätter Staffan.

– Pantern skuggar oss i tabellen, så visst är det en viktig match så sätt och vi drygar gärna ut avståndet. De svarade dock för en riktigt bra insats senast när de slog Modo och vi förväntar oss en stenhård kamp ikväll, avslutar Staffan Lundh.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Olle Eriksson Ek (Henrik Lundberg)

Backar:

Ricard Blidstrand - Victor Berglind

Arvid Aronsson - Jacob Lundegård

Alexander Leandersson - Dennis Fröland

Linus Rotbakken

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén - Fredrik Höggren

Jesper Kokkonen - Oskar Bäck - Fredrik Forsberg

Axel Lindström - Oliver Eklind - Juliuz Persson

Jonatan Harju - Victor Ekarv - Mikael Eriksson

Carl Berglund

Allmän info

Köp biljett till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Odds från Svenska Spel:

1,67 - 4,65 - 3,75

Varmt välkommen till Nobelhallen!