Inför Södertälje SK – BIK

6 februari 2019 06:00

Endast 10 omgångar återstår av grundserien och det är dags för omgång 43 när fjärdeplacerade BIK Karlskoga möter tabellåttan Södertälje SK på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Scaniarinken.


Kvällens motståndare Södertälje har på de inledande 42 matcherna plockat 61 poäng. Senast blev det dock förlust när Tingsryds AIF vann med 5–2. SSK:s målskyttar var Emil Bejmo och Nicolai Meyer.

– Det var en prestation vi inte är nöjda med. Det var en lång reflektion i snöyran på väg hem därifrån och var och en kände att det fanns ett antal procent att komma upp. Då är det bara att stänga det och studsa tillbaka så fort som möjligt, säger tränare Ulf Lundberg om 5-2-förlusten i Småland.

Nämnda Meyer leder Hockeyallsvenskans totala poängliga på fantastiska 48 poäng, fördelat 23 mål och 25 assist. Kedjekamraten Sebastian Dyk placerar sig tvåa i den interna poängligan på 41 poäng.

SSK ligger sexa i powerplayligan och gör mål på 20,69% av alla försök. I boxplay reder laget ut 79,23% av alla numerära underlägen.

Alexander Sahlin har vaktat kassen vid flest antal matcher, totalt 26 stycken med en räddningsprocent på 92,04.


BIK Karlskoga bröt den dystra tre matchers långa förlusttrenden senast genom att besegra Vita Hästen på hemmaplan med 4–1. Stor segerorganisatör blev Gustaf Thorell med sina två mål.

– Vi gör en grym första period, en av de bättre denna säsong. Skönt att få studsa tillbaka efter några förluster på slutet, sa Gustaf Thorell efter matchen.

I toppen av BIK Karlskogas interna poängliga finner vi just Gustaf Thorell på 28 poäng, tätt följt av Gustaf Franzén på 27 poäng.

BIK är seriens femte bästa lag i powerplay och utnyttjar 20,90%. I spel i numerärt underläge står laget emot 82,76%.

Henrik Lundberg har spelat flest matcher i målet. ”Henke” räddar i snitt 92,61% av alla skott och släpper in 2,15 mål/match.

Läget i BIK

Lagkaptenen Mikael ”Daggen” Eriksson är fortfarande skadad och spelar inte mot SSK. Det gör inte heller långtidsskadade Viktor Lang. Juliuz Persson gör comeback ikväll efter tre matchers avstängning och detsamma gäller Arvid Aronsson som varit skadad den senaste veckan. Gårdagens nyförvärv Tor Immo gör debut i BIK-tröjan.

– Lundberg fortsätter i kassen. ”Julle” går in med Kokkonen och Eklind. Immo startar som 13:e, säger Staffan Lundh om laguttagningen.

– Tor har inte tränat med oss ännu och får börja bredvid. Vi hade ett långt och bra samtal med varandra under tisdagseftermiddagen och vi båda känner att det blir bra med en liten mjukstart, avslutar Staffan.

BIK mönstrar följande lag:

Målvakter:

Henrik Lundberg (Olle Eriksson Ek)

Backar:

Arvid Aronsson – Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Henrik Larsson

Dennis Fröland

Forwards:

Fredrik Höggren – Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Jesper Kokkonen - Oliver Eklind – Juliuz Persson

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Gustaf Thorell

Carl Berglund – Linus Lindström – Axel Lindström

Tor Immo

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds via Cmore

Svenska Spels matchodds:

2,26 - 4,30 - 2,60

Nästa hemmamatch spelas på fredag då IK Oskarshamn gästar Karlskoga. Då ska även Tobias Thermells #11 hissas till Nobelhallens tak.