Uppdatering om skadeläget: Flera på väg tillbaka

18 november 2021 12:00

Sebastian Collberg gjorde debut igår och fler av våra skadade spelare är på väg tillbaka. Rehabcoach Håkan Persson ger oss en uppdatering om läget.


Sebastian Collberg, som alltså skadade sig i slutet av den sista träningen (23/9) inför seriepremiären, har med stegrande intensitet tränat med laget under några veckor och fick sitt slutgiltiga gröna ljus för spel på onsdagsmorgonen. Det innebar debut i BIK-tröjan mot MoDo, vilket ni kan läsa om i gårdagens Eftersnack.

Edwin Lindström, som skadade sig i seriepremiären mot Kristianstad 24/9, har fått vänta på ytterligare undersökningar för att få besked om diagnos, rehab och tid för beräknad återkomst. Nu har beskedet kommit.

Håkan Persson, rehab coach: "Edwin fick igår besked om att hans axelskada kräver operation. Han väntar nu på operationstid och med den rehabtid som följer är hans säsong tyvärr över."

Knäskadade Henrik Larsson, som även han ådrog sig sin skada i seriepremiären, har nu fått klartecken från ortopeden om att han får börja stegra både fysen och aktiviteten på isen.

"Här är det rimligt att han är tillbaka inom två till fyra veckor", konstaterar Håkan.

Åke Stakkestad, som bröt armen så illa i träningsmatchen hemma mot Västerås 9/9 att han tvingades till operation med lång konvalesens, har varit med på träningarna på isen ett tag, dock utan fullkontakt. Även här har man fått positiva besked:

"Honom släpper vi på mer och mer. Vi hoppas att han är tillbaka i spel inom två till fyra veckor. Vi kommer att börja stegra belastningen på honom direkt."

Viktor Lennartsson ådrog sig en skada på överkroppen under bortamatchen mot Mora 29/10 och hans rehab har hittills flutit på enligt plan.

"Förhoppningsvis tillbaka om en vecka", lyder Håkans besked.

Johan Larsson dras med en skada med dag-för-dag-status.

"Han är under pågående behandling och där får vi ta det som det kommer", avslutar Håkan och konstaterar att tränarna förhoppningsvis snart kommer att få en större trupp och angenäma problem.


Nästa hemmamatch spelas onsdag 24/11 när formstarka Kristianstad gäster Nobelhallen. Söndag 28/11 går årets Barnens dag-match av stapeln med massor av roligt för kidsen. Dessutom erbjuder vi gå-två-betala-för-en i restaurangen.

Köp din biljett till de båda matcherna och kommande matcher här.

Säkra din plats i arenan genom att välja årskort - läs mer och boka här.