Silly season 22/23: Åke Stakkestad stannar!
Publicerad: 2022-05-02
Nu är det klart att Åke Stakkestad stannar i BIK Karlskoga. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 22/23.

Åke Stakkestad må ha Kungälvs IK som moderklubb men kan numera, trots sin unga ålder, räknas som en Stolt BIK:are efter geomgånget hockeygymnasium och totalt fyra raka säsonger i klubben. Ni kan läsa mer om Åkes resa med BIK här.

Åke, som fyller 20 år på onsdag, fick en tuff start på den gångna säsongen då han i en av försäsongens träningsmatcher bröt armen så illa att han tvingades till operation och en tre månader lång rehabilitering. Detta blev ett extra hårt slag då Åke var aktuell för JVM under julhelgen och rehab blev en kamp mot klockan som han, genom hårt arbete, till slut vann. Tyvärr blev dock, som bekant, JVM avslutat i förtid på grund av pandemin. Åke stod i år för totallt 7 (2+5) poäng på 24 matcher och hans orädda, uppoffrande spel har gjort honom till en publikfavorit i Nobelhallen. Nu är det klart att han stannar i ytterligare en säsong, det vill säga över 22/23.

Torsten kommenterar påskriften så här:

"Vi vet vad Åke kan prestera när han får vara hel och frisk. Tyvärr fick han ju stora delar av säsongen spolierad på grund av skador men visade samtidigt pannben genom att ta sig an och genomföra rehabträningen som han gjorde. Han är en spelare som trivs när mycket står på spel och som är nyttig under tuffa matcher. Jättekul att han valde att stanna hos oss!"

Stort grattis till förlängningen, Åke! Hur gick dina tankar?

"Det känns jättekul att det är klart. Det fanns fler alternativ men jag trivs i BIK Karlskoga och i och med att jag har bott närmare fem år i Karlskoga känns det som hemma. När vi dessutom fick till en bra lösning sportsligt var det inga tveksamheter från min sida. Jag ser fram emot att få komma tillbaka och få spela för våra suveräna fans."

Din kompis Ludwig Persson blev klar för några dagar sedan. Har ni haft kontakt efter det?

"'Ludde' och jag har spelat ihop i Kungälv och känner varandra väl efter att ha mött varandra och spelat tillsammans i många år. Han är en extremt skicklig spelare och det kommer bli väldigt roligt att spela tillsammans igen. Jag visste att han hade kontakt med BIK och han skrev till mig när det blev klart med klubben."

Hur skulle du vilja summera den gångna säsongen?

"För min egen del fick jag en bra start i BIK och två landslagsläger. Sedan kom skadan, det var tufft men jag tog mig tillbaka till JVM. Sedan hade jag en del småskador under slutet av grundserien och det blev lite struligt att komma in i truppen och hitta min roll. Men allt föll på plats i slutspelet - jag älskar slutspelshockey och trivdes bra i min roll."

Vad händer nu?

"Jag ser fram emot att komma tillbaka till Karlskoga i maj när sommarfysen drar igång och då ska både laget och jag själv träna på bra och se till att göra oss redo för det som väntar. När säsongen drar igång ska vi göra en ny bra grundserie och sedan ska vi växla upp ännu mer i slutspelet nästa år. Det finns inget annat i tanken när man spelar i BIK än att vi ska upp till SHL!"

Truppen just nu

Målvakter

Marcus Hellgren-Smed (22/23)

Lars Volden (23/24)

Backar

William Pethrus (22/23)

Alexander Leandersson (23/24)

Arvid Aronsson (22/23)

Henrik Larsson (23/24)

Wilhelm Westlund (23/24)

Forwards

Gustaf Franzén (22/23)

David Lilja (22/23)

Juliuz Persson (22/23)

Sebastian Collberg (22/23)

Kalle Jellvert (23/24)

Ludwig Persson (lån Frölunda, 22/23)

Åke Stakkestad (22/23)

Ledarsidan

Headcoach Karl Helmersson (22/23)

Assisterande Johan Schoultz (23/24)

Målvaktstränaren Håkan Eriksson (22/23)

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle