Nya Nobelhallen: Uppdatering från Karlskoga kommun
Publicerad: 2023-06-28
Vi vet att många, precis som vi, längtar och här kommer den senaste uppdateringen från kommunen angående arbetet med att renovera Nobelhallen och bygga det nya badhuset.

I slutet av maj offentliggjorde kommunen att avtal hade tecknats med NCC Sverige AB gällande renovering av Nobelhallen och byggnation av nytt badhus i Karlskoga. Avtal för första fasen tecknades för tre delar; renovering av Nobelhallen, byggnation av nytt badhus och parkeringslösning på området. Det inledande arbetet satte man i gång direkt,  där den första fasen innebär planering och projektering tillsammans med NCC för att ta fram alla underlag för projekten.

När sedan alla underlag är på plats kan kommunen fatta beslut om att gå vidare med fas 2 som utgör själva utförandet.

Kommunen har varit tydlig med att den nya arenan kommer att uppfylla SHL-standard vilket gör att vi som klubb kommer att få större möjligheter att växa och utveckla vår verksamhet. Projektet innebär dessutom energieffektiviseringar som minskar driftskostnaderna för Karlskoga kommun - och som vi i BIK Karlskoga ser som mycket positivt ur vårt eget hållbarhetsarbete.

Uppdatering idag, 28/6

Kommunen gav oss idag följande uppdatering:

"Just nu pågår arbete i projektet Nobelhall och Badhus med att sätta tidsplanen för fas 1. I fas 1 sker arbete för att tydliggöra när alla delar i projekten ska vara på plats framåt. Vi handlar även upp konsulter inom olika specifika områden, så som arkitekt, konstruktör, akustik och brand.

Samtidigt pågår också planeringsarbete för att kunna etablera oss med ett projektkontor på plats vid Nobelområdet, förhoppningen är att kunna finnas på plats i en etablering till början av september. Under sommaren kommer det att ske schakt och grävarbeten ute vid Nobelhallen mellan hallen och parkeringsytan för att projektets etablering ska kunna ansluta el samt vatten och avlopp.

Av de tre projekten (Nobelhallen, nytt badhus och parkeringslösning på Nobelområdet) så är Nobelhallen först ut. Det nya badhuset och parkeringsytorna kommer tätt därefter och produktionen ska sedan gå parallellt.

Vi återkommer med mer information under augusti och september."

Läs mer

Här kan ni följa kommunens rapportering och få det senaste om Nobelhallens ombyggnad.

Efter sommar kommer is - bli redo för säsongen 23/24

22/9 klockan 19.00 släpps pucken i den hockeyallsvenska premiären 23/24. Vi börjar på hemmaplan med Fredagshockey i Nobelhallen då Östersund gästar - en perfekt start på helgen med AW och underhållning i våra pubar. 

Serie-/ och säsongskort ger dig bästa tänkbara pris på matcherna och med säsongskortet säkrar du redan nu din plats i samtliga matcher i HockeyAllsvenskan, oavsett hur länge vi spelar. Du kan givetvis välja avbetalning om du önskar det. Fram till 15/8 får du fjolårets låga pris.  

Hade du serie eller säsongskort i fjol? Din förtur till din plats går snart ut - senast 30/6 måste du hämta ut ditt kort i länken du fått via mail.  

Läs mer, välj och köp ditt serie-/säsongskort här!     

Gratis inträde t o m 19 år - men biljett/kort krävs!

Observera att även du upp t o m 19 år av säkerhetsskäl behöver ett säsongskort. Det är fortfarande helt gratis för dig att gå in men du måste hämta ut ett kostnadsfritt säsongskort eller lösbiljett för enskilda matcher. Hämta ut ditt kostnadsfria digitala serie-/säsongskort här!     

Parkeringskortet

Parkeringskortet är en efterlängtad nyhet där parkering till samtliga hemmamatcher, inklusive försäsongens träningsmatcher, ingår. I och med att parkeringspriset kommer att höjas till 30 kronor per match tjänar du snart in kostnaden om 500 kronor. Parkeringen blir dessutom smidigare när betalningen redan är klar och du därmed slipper swisha varje gång. Parkeringen blir kontantfri från och med säsongen 23/24.    

Parkeringskortet köper  du här

Marie Angle