Truppen 23/24: Välkommen hem, Gustaf!
Publicerad: 2023-05-19
Vi är mycket glada över att idag få välkomna Gustaf Thorell tillbaka hem till BIK Karlskoga!

Gustaf Thorell behöver nog ingen närmare presentation för någon som följer BIK Karlskoga.

Den 33-årige forwarden må ha Färjestad BK som moderklubb och tillbringade junioråren där och i dåvarande samarbetsklubben Skåre i division 1. Men redan säsongen 09/10 dyker han för första gången upp i BIK-tröjan, på lån. Efter spel i HockeyAllsvenskan med IF Sundsvall Hockey i två säsonger (med inhopp i högstaligan med MoDo och Timrå) följt av två säsonger i norska Stjernen Hockey kom han till BIK Karlskoga på heltid inför säsongen 14/15.  Med undantag för säsongen 16/17, då han spelade i SHL med Brynäs och FBK, blev det sedan totalt sex raka säsonger i BIK, varav tre som assisterande kapten. 

Gustaf, som kan spela både center och ytterforward, har inte förvånande blivit en favorit hos fansen. Han är produktiv men är också en lirare som förkroppsligar BIK-andan genom sitt hårda arbete och uppoffrande spel. Säsongen 20/21 gjorde han på 40 grundseriematcher 47 (14+33) poäng och följde resan upp detta med 13 (5+8) poäng på 11 slutspelsmatcher. Efter detta lämnade han BIK Karlskoga för ett utlandsäventyr i Tjeckien som varade i två säsonger - HC Plzen resktive HC Sparta Prag.

Nu återvänder han alltså hem till BIK Karlskoga och det nya kontraktet sträcker sig över 2+1 säsong.

En del av BIK-familjen

Så här säger Gustaf själv om påskriften:

"Det känns grymt kul och inspirerande att vara tillbaka i BIK och jag älskar verkligen att spela här! Truppen ser väldigt bra ut och jag har bara hört bra saker om Dennis så förväntningarna är, som alltid, höga."

"Gustaf har många BIK-matcher och är en del av BIK-familjen", konstaterar sportchef Torsten Yngveson. "Det känns jättebra att få tillbaka en så skicklig spelare som dessutom har mycket rutin och som har varit med och spelat många viktiga matcher. Hans påskrift tillför lite extra tyngd till vårt lagbygge, vilket är speciellt viktigt nu när vi bytt ut en del spelare. Gustaf vet hur det funkar, både i klubben och i ligan, och kan bidra på fler plan än bara på isen."

Varmt välkommen hem till Bofors, Gustaf!

Förbered dig du också!

Sommaren är kort - vi har mindre än tre månader kvar till ispremiären.  

Boka ditt serie-/säsongskort här! Fram till 15/8 får du fjolårets låga priser.  Komplettera gärna med vårt nya Parkeringskort som innebär att din parkeringsplats är förbetald under alla samtliga BIK Karlskogas hemmamatcher 23/24. 

Stolt BIK:are? Bli medlem här! Fler medlemmar innebär ett starkare BIK Karlskoga!

Marie Angle