Truppen 23/24: Välkommen Hampus!
Publicerad: 2023-05-11
Vi välkomnar nu den lovande, riviga forwarden Hampus Plato, närmast från IK Oskarshamn, som har skrivit på för 1+1 år.

Centerforwarden Hampus Plato, som fyller 21 år på söndag, började sin karriär i IF Lejonet i Landskrona men kom till Malmö Redhawks redan under ungdomsåren och där gick han hela vägen till debut i SHL 20/21. Säsongen efter gick han, som 19-åring, till IK Oskarshamn där han spelade parallellt med J20-laget i högstaligan Nationell och i SHL med A-laget. Med J20 noterades han för hela 39 (14+25) poäng på 27 grundseriematcher men även på seniornivå hann han göra intryck på ledarstaben genom sitt spel och sin arbetsvilja. 

Totalt blev det under det första året 4 (2+2) poäng under grundserien för den unga centerforwarden och en speltid på över 100 minuter i SHL innebar att han automatiskt fick seniorkontrakt med klubben inför den kommande säsongen.

Speltid är viktigt för en ung spelare under utveckling och säsongen 22/23 innebar för Hampus del därför även spel i parallella ligor, den här gången som lån till Västervik i HockeyAllsvenskan. Totalt 8 (3+5) poäng noterades han för under sina 28 matcher i ett Västervik som kämpade för sitt kontrakt och till slut räddades kvar av Vita Hästens konkurs.

Säsongen 17/18 tog han, tillsammans med lag Skåne, guld i TV-pucken. Hampus är leftare och kan spela både center och ytterforward. 

Goda vitsord

Torsten Yngveson säger så här om nyförvärvet:

”Vi har fått goda vitsord om Hampus från tidigare klubbar. Han har, förutom ett fint spelsinne, en härlig attityd som vi tror kommer att passa bra in här i BIK Karlskoga. Han har en rivig spelstil, ger sig aldrig, tävlar alltid och kan dessutom användas som både center och ytterforward. Han är ung, har stor potential och vi tror helt säkert att han är redo för att ta nästa steg här hos oss i vinter.”

"Jag tror att BIK:s sätt att spela passar mig bra och att det är en förening som kan hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling", säger Hampus själv.

"Mina förväntningar inför säsongen är att jag hoppas kunna få bidra offensivt samtidigt som jag jobbar hårt och sprider god energi. Jag ser fram emot att få kämpa mot SHL med BIK Karlskoga!"

Kontraktet gäller för 1+1 år och Hampus ansluter till laget inom kort.

Varmt välkommen till BIK Karlskoga, Hampus!

Förbered dig du också!

Sommaren är kort - vi har mindre än tre månader kvar till ispremiären. 

Boka ditt serie-/säsongskort här! Fram till 15/8 får du fjolårets låga priser.  Komplettera gärna med vårt nya Parkeringskort som innebär att din parkeringsplats är förbetald under alla samtliga BIK Karlskogas hemmamatcher 23/24.

Stolt BIK:are? Bli medlem här! Fler medlemmar innebär ett starkare BIK Karlskoga!

Marie Angle