Ansökan

BIK Karlskoga har två hockeygymnasier - NIU och LIP.

 

Målgrupp för NIU-ishockeygymnasiet är sista års A-pojkar (U 16), dvs elever som står i begrepp att sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå.

Ansökan till elitishockeygymnasierna öppnar 13/9 och skall vara Svenska Ishockeyförbundet tillhanda senast den 1 december 2022. Du ansöker HÄR.

Bedömning och ranking av sökande elever genomförs av respektive arrangerade gymnasium, samverkande förening och den instruktör som genomför träningen. Eleverna beräknas få besked om idrottslig antagning senast under andra halvan av januari 2023.

I första hand tar vi in spelare från Karlskoga, i andra hand från vår region och i sista hand utifrån resten av landet.

Om du är intresserad av att gå på vårt NIU-gymnasium måste du först och främst söka oss via ovanstående länk. Ni som är intresserade skickar även era referenser i form av matcher som finns tillgängliga på Svenskhockey.tv. Skriv vilken match, vilket lag (tröjfärg i den matchen), samt nummer.

Målgrupp för LIP, vårt gymnasium med lokal idrottsprägel, är du som bor i Karlskoga och som ska söka gymnasiet och samtidigt vill fortsätta hålla på med ishockey. Det spelar ingen roll vilket kön du har, LIP är öppet för alla.

LIP är en breddsatsning och det betyder att kraven för att komma in inte är lika höga som på NIU, som har ett väldigt begränsat antal platser. Det betyder dock inte att man inte kan satsa på sin sport även på LIP och vi vill ha dig som är beredd att lägga tid och kraft på hockey.

LIP söker du samtidigt som du söker in till gymnasiet, det vill säga först i januari/februari. Mer information om hur du söker kan du få av din SYV.

Läs gärna mer om NIU och LIP och om vad du som är intresserad behöver veta på Svenska Ishockeyförbundets sida.