Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Inför omgång 20: IF Björklöven - BIK Karlskoga

26 november 2021 10:00

Vi kollar läget med David Lindquist inför kvällens bortamöte med Björklöven.


David Lindquist kom till BIK från just kvällens motståndare IF Björklöven inför säsongen 20/21. Han är började sin karriär i Munksunds SSK hemma i Piteå och fortsatte till Piteå HC där han gick hockeygymnasiet och även spelade i HockeyEttan med A-laget.

BIK:s spelarbuss rullade ur Karlskoga redan vid niosnåret på torsdagsmorgonen och var framme i Umeå strax efter sju på kvällen. Då hade man hunnit analysera och lägga onsdagens sura förlust mot Kristianstad bakom sig.

"Det är klart att vi inte var nöjda med vår prestation mot Kristianstad", konstaterar David. Intensitetn var dålig, och även om vi hade mycket puck skapade vi inte tillräckligt många bra lägen. Vi har gjort vår analys och nu är det dags att ta nya tag. När det är så här tätt mellan matcherna är det viktigt att snabbt kunna gå vidare och fokusera på nästa match."

För Davids del är matcherna mot Björklöven absolut inte på hemmaplan men i alla fall så nära han kan komma.

"Ja, det är visserligen 20 mil hem men det är det närmaste jag kan komma under våra bortamatcher. Familjen kommer hit och kollar så det ska bli kul! Det är klart att det är lite speciellt att spela mot en klubb som man har spelat i, man taggar alltid till lite extra."

Vad förväntar du dig av kvällens match?

"Jag har hört att det kommer mycket folk och det innebär att det kommer bli ett hårt tryck i hallen. Själva kommer vi rejält revanschsugna efter matchen i onsdags så jag tror att det kan bli en riktigt bra match. Det svängde rejält när vi möttes i semifinalen i våras, det är roliga matcher mellan oss och jag ser fram emot att möta dem igen."

Vilka nycklar ser du för att vi ska ta hem segern?

"Vi måste våga matcha dem i skridskoåkningen och vi måste ligga nära eftersom de gärna vill spela sig ur situationerna. Vi måste också verkligen våga lira när vi har pucken och skapa bättre målchanser."


Björklöven ligger inför kvällens omgång trea i tabellen med 36 poäng efter att ha passerats av MoDo på torsdagskvällen (på 38 poäng men med en match mer spelad). BIK Karlskoga, på fjärde plats, har en poäng mindre än Björklöven men en match mer spelad. Tabellettan HV71 har 48 poäng.

Pucken släpps 19.00 i Winpos Arena. Under matchen uppmärksammar klubben förre spelaren Alexander Hellström. Som en hyllning till Hellström, som spelade i tröja nummer 7, har klubben erbjudandet '777 biljetter för bara 7 kronor' på hemmaståplats, som var slutsåld i god tid innan nedsläpp.