Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Väsby
VSB

Väsby utan chans i Karlskoga

15 januari 2021 21:17
Foto: Ola Gustafsson / Frilansfotograferna
#BIKvsVHK

Efter en radda bra matcher för Väsby på sistone blev det en rejäl kraschlandning i Nobelhallen i Karlskoga. Väsby var utan chans mot formstarka BIK Karlskoga som vann välförtjänt men där siffrorna rann iväg mot slutet när Väsby tappade konceptet.


-Idag tappar vi konceptet säger tränare Viktor Tuurala. Vi är inte alls bra. Det blev obalans i spelet, och det är inte hållbart för oss. Vi kan, och kommer vara mycket bättre. Vi tappade tålamodet till det som kommer leda till framgång.

Det är enkelt att skriva bottennapp över Väsbys insats mot BIK Karlskoga. Samtidigt ska också sägas att man mötte ett riktigt bra lag som hade tagit nitton poäng av tjugoen möjliga i deras sju senaste matcher.

Väsby hade behövt göra en riktigt bra insats för överhuvudtaget kunnat störa detta lag men ikväll var Väsby aldrig nära. Inte på långa vägar. Väsby stod inte alls att känna igen utan spelade slarvigt och utan någon riktigt kraft.

Samspelet fanns inte där och hemjobbet var alldeles för dåligt. Linus Ryttar fick kämpa i Väsbys mål men gjorde det förgäves.

Han höll nollan senast Väsby var på besök i Nobelhallen men ikväll fick han släppa in en puck redan efter lite mer än fem minuters spel efter att Väsby helt gått bort sig och lämnade Linus helt utan möjlighet att rädda hemmalagets ledningspuck.

Det blev även tvåmålsledning för BIK Karlskoga att gå på efter den första perioden. Andra målet kom mot slutet av den första perioden och i efterskalvet av ett numerärt överläge för hemmalaget. Ett tröttkört Väsby orkade inte hålla uppe pressen efter ett långt spel utan uppehåll och till slut borrade hemmalagets Sebastian Fakt in pucken högt upp bakom Ryttar.

Andra perioden blev inledningsvis bättre för Väsbys del. Här hade laget chansen att reducera i matchen och hade behövt göra så för att kanske få till en scenförändring.

Men udden i avsluten fortsatte att vara trubbiga och bästa chanserna hade bröderna Lorraine med varsitt läge men någon målmässig väg in i matchen fick aldrig Väsby.

Istället satte hemmalaget 3-0 strax efter att halva matchen hade spelats efter att Väsby misslyckats med att vinna kampen framför eget mål när Linus Ryttar där innan hade stått för en fin räddning.

Starten av den sista perioden blev lovande för Väsbys del. Man hade gått ner på folk och spelade på tre formationer och såg mer raka ut i spelet.

Men en Väsbyutvisning i sista periodens femte minut bröt det lilla momentum som Väsby där innan hade försökt bygga upp. Överläget omsattes även till mål och därefter var Väsby ett slaget lag.

Det blev ett håglöst och utspritt Väsby som avslutade matchen och det tog hemmalaget tillvara på genom två genombrytningar som båda överlistade Linus Ryttar och gav det nesliga slutresultatet, 6-0.

Det fanns ingen i Väsby som gjorde det bättre än någon annan ikväll utan det var helt enkelt ett kollektivt sönderfall som gjorde att BIK Karlskoga fick en ganska enkel resa fram till segern.

Förhoppningsvis var detta en engångsföreteelse för Väsbys del och man får helt enkelt bryta ihop och komma igen och försöka ta revansch på sig själva kommande vecka då tre hemmamatcher står på programmet.