Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MODO
MODO

Inför BIK Karlskoga - Modo Hockey

6 mars 2020 08:00

Grundseriens sista omgång är här när tabellfyran BIK Karlskoga möter andraplacerade Modo Hockey. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Modo har svarat för en riktigt bra säsong och har spelat ihop hela 108 poäng på 51 matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2,11/match. Senast kommer laget från en stark 6-1 seger hemma mot Tingsryds AIF, Linus Pettersson svarade för två av hemmalagets mål.

Jonathan Johnsson leder inte bara Modos interna poängliga, utan även Hockeyallsvenskans totala på fina 76 poäng. Tvåa placerar sig Patrik Karlkvist på 66 och trea Adam Tambellini på 61 pinnar.

Modo är ligans andra bästa lag i powerplay och utnyttjar 27.27% av alla chanser. I boxplay reder laget ut 82.99%, även där rankade tvåa i serien.

Linus Lundin har vaktat Modos kasse vid flest antal tillfällen, totalt 25 stycken med en räddningsprocent på 90.34.

I Modos lag hittar vi en spelare med BIK-bakgrund, nämligen forwarden Henrik Björklund.


BIK Karlskoga kommer också från en bra period med tre raka vinster. I onsdags besegrade laget Karlskrona HK med 2-1 på bortaplan. BIK:s målskyttar var Linus Karlsson och Fredrik Höggren.

– Jag tycker väl att Karlskrona kom ut rätt hårt första tio. Då var det deras match. Sedan tog vi över mer och mer. Den tredje var lite svajig med tanke på alla utvisningar. Lundberg kom upp och gjorde en kanonmatch. Sett över 60 minuter vann vi rättvist, sa segerskytten Fredrik Höggren efter matchen.

Fredrik Forsberg och Tor Immo delar den interna poängligaledningen på 52 poäng vardera. På en andraplats ligger Linus Karlsson (39) och trea Jesper Kokkonen på 38.

Efter mål senast i spel i numerärt överläge är BIK tillbaka som seriens bästa lag i den spelformen och utyttjar 27.31%. I boxplay har laget det desto tuffare och står emot 78.65% av alla utvisningar, tia i ligan.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Seger mot KHK senast, summera kort matchen!

En helt okej match med tanke på läget vi befinner oss i. Det blev lite ryckigt med alla boxplay och vissa spelare går hårt och vissa gubbar spelar inte mycket alls. Vi åkte ner med en målsättning att ta tre poäng, vilket vi grejade.

Segern har gett oss chans till poängrekord ikväll när vi tar emot Modo hemma, en mycket tuff uppgift. Dina tankar inför matchen?

Rekordet finns med i våra tankar, att vi kan skriva lite klubbhistoria och det ska vi verkligen gå för. Modo har väl fortfarande en teoretisk liten chans att missa topp-2, vi får göra 7-0 som senast, haha.. Skämt åsido brukar det bli bra matcher mot Modo och vi ser fram emot en riktig genomkörare inför playoff.

Senast nytt i truppen?

Oliver Eklind är tillbaka efter avstängning. Carl Berglund åkte på en smäll i Karlskrona och spelar inte. Det gör troligtvis inte heller Simon Krekula som är sjuk. Sedan tidigare är David Lilja, Karl Jonsson och August Gunnarsson skadade.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Köp biljetter till kvällens match här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

BIK Karlskoga anordnar i samarbete med Norrlands Guld lite extra happenings i stora puben innan match. Det blir ett hockeyinspirerat quiz, uppsnack med tränare, intervjuer med spelare samt livetrubadur!

Matchen sänds som alltid via Cmore

På onsdag nästa vecka startar playoff och BIK inleder med bortamatch mot tabelltrean!