Hemma
Västerås
VIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Västerås IK - BIK Karlskoga

28 februari 2020 08:30

Omgång 50 står för dörren när fjärdeplacerade BIK Karlskoga möter femteplacerade Västerås IK på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i ABB Arena!


Kvällens motståndare Västerås har svarat för en bra säsong och placerar sig på en stabil femteplats inför kvällens match med 80 inspelade poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,63/match. Senast vann laget starkt över Kristianstads IK på bortaplan med klara 5-2.

I toppen av VIK:s interna poängliga hittar vi backen Jerume Gauthier Leduc på 38 poäng, fördelat sex mål och 32 assist. Tvåa placerar sig Kelsey Tessier på 35 och trea Viktor Hertzberg på 30 pinnar.

Västerås är ligans sjätte bästa lag i powerplay och utnyttjar 20.86%. I boxplay är laget ännu bättre, rankade trea i serien och reder ut 82.74% av alla utvisningar.

Målvakterna Emil Kruse och Jesper Myrenberg har delat på målvaktssysslan i stort sett hela säsongen, där Myrenberg har lite bättre statistik och räddar 91.90% av alla skott.

I Västerås lag hittar vi flera spelare med BIK-förflutet, nämligen tidigare nämnda Kruse, backen Morgan Hassel och centerarna David Rundqvist och Isac Skedung.


BIK Karlskoga kommer från en stark 4-2 seger hemma mot formstarka Södertälje SK. BIK:s målskyttar var Tor Immo, David Lilja, Jesper Kokkonen och Linus Karlsson.

– En väldigt skön seger. Kanske inte vår bästa insats, samtidigt inte vår sämsta. Vi gör väl en ganska stabil prestation, sa målskytten David Lilja efter matchen.

Efter lång tid överst i powerplaystatistiken har BIK ramlat ner till plats nummer tre och utnyttjar i snitt 26.70% av alla chanser. I boxplay är laget rankat tia med en uppklaringsprocent på 77.51.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Västerås borta ikväll, tankar om motståndet?

Återigen möter vi ett lag som vi kommer möta inom kort i playoff och vi vill såklart steppa upp inför vad som komma skall. Jag ser VIK som en väldigt svår motståndare och tycker att det finns en väldig potential i deras lag.

Något specifikt spelmässigt ni fokuserat på inför matchen?

Vi vill fortsätta bygga vidare på det spelet vi ändå haft på slutet. Vi känns stabilare försvarssmässigt och nu senast mot SSK fick vi göra några fler baljor framåt igen. Sen vill man givetvis skruva lite på allt nu när det närmar sig slutspel.

Några nyheter i truppen?

Valtteri Parikka gör comeback efter smällen mot Mora, det blir kul att se honom i vårt lag igen.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

BIK Support åker till Västerås ikväll och det finns fortfarande platser kvar i bussen!

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på onsdag, då väntar återigen bortamatch när Karlskrona HK står för motståndet.