Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Björklöven
IFB

Inför BIK Karlskoga - IF Björklöven

19 februari 2020 09:00

Dags för omgång 47 av Hockeyallsvenskan när fjärdeplacerade BIK Karlskoga tar emot seriedaren IF Björklöven på hemmaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Björklöven har varit säsongens stora positiva överraskning. Laget har gått som tåget från omgång ett och leder Hockeyallsvenskan på fantastiska 109 poäng efter 46 spelade matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2,36. Senast blev det en stabil 5-2 seger hemma mot Tingsryds AIF.

– Skönt att vinna, vi spelar sådär i två perioder. I tredje visar vi att vi kan spela en bra hockey, sa tvåmålskytten Alexander Wiklund efter matchen.

Den interna poängligan toppas av Alex Hutchings på 43 poäng, fördelat 16 mål och 27 assist. På andraplats hittar vi Justin Crandall på 38 och trea Fredric Andersson på 32 pinnar.

IFB är femte bäst i serien när det gäller numerärt överläge och gör mål på 22.63%. I boxplay är laget klart bäst i ligan och reder ut hela 86.54% av alla utvisningar.

Joe Cannata är statistiskt sett seriens bästa målvakt. Han har vaktat kassen vid totalt 37 matcher och visar upp en räddningsprocent på 94.09.

I Björklövens lag hittar vi två spelare med BIK-bakgrund, nämligen forwarden Alexander Wiklund och backen Alexander Deilert.


BIK Karlskoga tog tre poäng i fredagens match nere i Västervik efter seger med 2-1. Målskyttar för BIK var Fredrik Forsberg och Victor Berglind.

– Vi gör en bra bortamatch. Skönt att få hänga dit säsongens första mål också, sa matchvinnare Victor Berglind efter segern.

Tor Immo leder BIK:s interna poängliga på 49 poäng, fördelat 24 mål och 25 assist. Fredrik Forsberg placerar sig tvåa på 47 pinnar och Jesper Kokkonen trea på 35 poäng.

BIK är fortsatt ligans bästa lag i powerplay och utnyttjar fina 28.50% av alla chanser. I boxplay har laget mer problem och reder endast ut 76.73%, elva i ligan.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Serieledarna hemma ikväll, tankar inför matchen?

En utmaning. Jag ser Björklöven som det bästa laget i serien, framförallt defensivt där de är oerhört tajta.

Thorell gör comeback, vad betyder det för laget?

Han har under lång period varit en av våra mest tongivande spelare, så självklart är det viktigt för oss.

Övrig status i truppen?

Kokkonen har varit sjuk, men mår bättre nu och ska testa på förmiddagens isvärmning. Jag kan tänka mig att han är med i truppen, men kanske spelar sporadiskt. I övrigt gör Parikka debut, det blir spännande att se, han har sett bra ut på träningarna.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Ikväll träffar vi Karlskoga Hästklubb i Nobelhallen, som är månadens förening.

Köp biljetter till kvällens match här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga åker till Dalarna för match mot Mora IK!