Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
AIK
AIK

Inför BIK Karlskoga - AIK Hockey

7 februari 2020 08:00

Dags för omgång 44 när färdeplacerade BIK Karlskoga tar emot jumbon AIK Hockey. Det vankas även tröjhissning i Nobelhallen och ceremonin startar 18:45. Nedsläpp sker 19:05, varmt välkomna!


AIK har haft en jobbig säsong och placerar sig på plats 14 efter 43 spelade matcher. Laget har tagit 31 poäng vilket ger ett poängsnitt på 0,72/match. Senast förlorade Gnaget mot Vita Hästen på bortaplan med 2-0.

Johan Henrion toppar AIK:s interna poängliga på 23 poäng, fördelat 11 mål och 12 assist. Tvåa hittar vi Johan Porsberger på 20 och trea Jacob Svensson på 15 pinnar.

AIK är ligans sämsta lag i powerplay och utnyttjar endast 9.27%. I boxplay är laget betydligt bättre och dödar 79.65% av alla utvisningar, åtta i ligan.

August Hedlund har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 17 stycken med en räddningsprocent på 87.44.

I AIK:s lag hittar vi två spelare med BIK-bakgrund, nämligen backarna Ricard Blidstrand och Johan Larsson.


BIK Karlskoga har studsat tillbaka efter en lite sämre period och vunnit de senaste två matherna. I onsdags besegrade laget Tingsryds AIF med 3-2 på bortaplan.

– Första perioden ser jag som riktigt bra. I andra fick vi kriga hårt, och klarade det, då vi drog på oss utvisningar. Att vi kunde göra 3–0 var förstås viktigt för fortsättningen. Jag tycker att vi lyfte upp spelet i början av tredje men så närmade sig Tingsryd med två mål. Att vi ändå kunde reda ut det var väldigt starkt gjort, sa Staffan Lundh efter matchen.

Den interna poängligan leder Tor Immo på 48 poäng, fördelat 23 mål och 25 assist. Tvåa placerar sig Fredrik Forsberg (45) och trea Jesper Kokkonen på 33 poäng.

BIK är fortsatt ligans bästa lag i powerplay och gör mål på 29.84% av alla chanser. I boxplay placerar sig laget tia med en uppklaringsprocent på 76.32.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i laget, Staffan?

Fortfarande lite skador som härjar. Calle Berglund spelar dock, så länge det inte händer något på barnfronten under dagen.

Kan du berätta lite kort om skadeläget!

Jag är inte jätteinsatt, men "Högga" gjorde ett test igår och har några dagar kvar innan spel. Thorells status vet jag inte riktigt, han spelar inte ikväll i alla fall. August Gunnarsson räknar vi inte med denna säsong.

Tankar om kvällens motståndare AIK?

De ligger i ett lite taskigt läge. De gnuggar på och försöker säkert hitta energi inför slutspurten. Senast vi mötte dem på Hovet tyckte jag de spelade riktigt organiserat och var svårspelade.

Vad behöver vi fokusera på för att det ska bli tre poäng?

Vi ska försöka få hål på dem tidigt. Sen är powerplay och boxplay som vanligt avgörande. Kan vi hålla uppe defensiven som senast i Tingsryd, då har vi stora chanser på seger.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Det vankas tröjhissning av Kristofer Näslunds #24. Ceremonin startar 18:45, kom i tid!

Köp biljetter till kvällens match här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på måndag då BIK Karlskoga åker norrut för match mot Timrå IK!