Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Timrå IK - BIK Karlskoga

10 februari 2020 10:00

Omgång 45 står för dörren när tredjeplacerade BIK Karlskoga tar sig an fjärdeplacerade Timrå IK på bortaplan. Nedsläpp sker ikväll klockan 19:00 i NHK Arena!


Timrå IK har svarat för en bra säsong och placerar sig fyra på 85 poäng efter 43 spelade matcher, vilket ger ett poängsnitt på 1,97/match. Senast kommer laget från en stark 5-1 seger mot Karlskrona HK på bortaplan, Jonathan Dahlén svarade för två nya mål.

– Ett steg i rätt riktning, vi hade bra flyt i spelet och skapade mycket chanser i fem mot fem, sa tränare Fredrik Andersson efter segern mot KHK.

Tidigare nämnda Dahlén toppar den totala poängligan i hela Hockeyallsvenskan på fina 63 poäng, fördelat 25 mål och 38 assist. I TIK:s interna poängliga finner vi Albin Lundin två på 58 och trea Jens Lööke på 31 pinnar.

Timrå är ligans nästbästa lag i powerplay och utnyttjar 27.63% av alla chanser. I spel i numerärt underläge är laget rankat sjua i ligan och reder ut 80.41%.

Victor Brattström har vaktat kassen vid klart flest tillfällen, totalt 37 matcher med en räddningsprocent på 91.05.

– Fortsätter vi på samma spår som mot KHK har vi bra chans att vinna även ikväll. Det blir viktigt att vi spelar med samma fart i spelet som senast och inte vänder hem för mycket utan vänder spelet snabbt bakifrån. BIK är ett väldigt bra lag offensivt och skickliga i powerplay, det gäller att hålla oss från utvisningsbåset, säger Fredrik Andersson inför kvällens match.


BIK Karlskoga har studsat tillbaka ordentligt och har vunnit tre raka matcher. Senast besegrade laget AIK Hockey hemma i Nobelhallen med 3-2. Avgörande målskytt blev Wilhelm Westlund.

– Vi är inte nöjda med period ett och två, men är starka i tredje och vinner matchen, sa "Wille" efter segern.

BIK är fortsatt seriens bästa lag i spel i numerärt överläge och utnyttjar fina 29.80%. I boxplay rankas laget elva och reder ut 76.13% av alla utvisningar.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Läget i laget, Staffan?

Som bekant är vi lite tunna för tillfället. Det gör att vi avvaktar med laget till kvällen beroende på vad som händer under dagen. Klart är att Linnus Karlsson, Gustaf Thorell, Fredrik Höggren, Carl Berglund och August Gunnarsson inte spelar. Positivt är att nyförvärvet Filip Cederqvist kommer till spel.

Dina tankar om Timrå?

Det är ett skickligt lag med många individuellt skillade spelare. Vi och Timrå har väl följts lite åt under säsongen och vi tror att vi har hyfsat bra koll på dem.

Vad blir nyckeln till seger?

En dag som denna när man är lite kort om folk är de lite speciellt. Samtliga som är med behöver verkligen komma upp i en hög nivå och förbereda sig för krig. När slutsignalen går ska vi ha gjort ett mål mer än Timrå.


Övrig info

Nyförvärvet Filip Cederqvist gör debut i BIK Karlskoga.

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga möter Västerviks IK på bortaplan!