Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Tingsryds AIF - BIK Karlskoga

5 februari 2020 08:00

Omgång 43 väntar när tabellfyran BIK Karlskoga möter niondeplacerade Tingsryds AIF på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Nelson Garden Arena!


Tingsryds AIF har svarat för en klart godkänd säsong och har tagit 53 poäng på de 42 inledande matcherna, vilket ger ett poängsnitt på dryga 1,26/match. Senast åkte laget på en snöplig uddamålsförlust med 2-3 borta mot Timrå IK. Anton Johansson svarade för TAIF:s båda mål.

Robin Carlsson toppar annars lagets interna poängliga med 23 inspelade poäng, fördelat 11 mål och 12 assit. Tvåa finner vi Ludvig Elvenes på 20 och trea placerar sig Anton Svensson på 19 pinnar.

I powerplay är Tingsryd rankat näst sämst i serien och utnyttjar endast 13.57% av alla chanser. I boxplaystatistiken placerar sig också TAIF på plats nummer 13 och står emot 73.53%.

Arvid Söderblom har vaktat kassen vid 25 tillfällen under säsongen. Han har en räddningsprocent på 92.05 och släpper i snitt in 2.48 mål/match.

I TAIF hittar vi två spelare med BIK-bakgrund. Det handlar om backarna Rasmus Bengtsson som gjorde två säsonger i den blåvita dressen 2016-2018 och Jacob Lundegård som spelade i BIK 2017-2019.

– Vi ska ta med samma spel som senast i Timrå, då spelar vi med en väldig energi. BIK är anfallsglada och skridskoskickliga, säger Robin Karlsson inför kvällens match.


BIK Karlskoga studsade tillbaka efter tre raka förluster när laget senast hemmabesegrade Vita Hästen med 6-4. Två mål gjordes av Oliver Eklind.

– Otroligt skönt att vinna, det känns som det var längesen, sa Eklind efter segern.

I powerplay är fortsatt BIK seriens bästa lag och gör mål på 29.79%. I boxplay har laget dock mer problem och rankas tia i serien och reder ut 76.19% av alla utvisningar.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

TAIF borta ikväll, tankar inför matchen?

Trots flera frågetecken i truppen åker vi dit för att vinna. Ibland är det lite skavanker, sjukdomar skador med mera. Det är bara att gilla läget och vi ska göra allt för att kriga hem tre poäng.

Något speciellt i vårt spel vi behöver lägga extra mycket fokus på?

Vi fortsätter tjata om defensiven och vårt boxplay. Det är en svår spelform, det är bara att se till oss själva då vi senast gör tre framåt men släpper till lite för lätta bakåt. Överlag går det inte att fallera i egentligen någon del i spelet.

Vi är lite kort om folk för tillfället, hur formerar du laget?

Vet faktiskt inte. Klart i alla fall är att Calle Berglund inte spelar på grund av en höggravid sambo. Gustaf Thorell, Fredrik Höggren och August Gunnarsson spelar inte heller på grund av skador. Åke Stakkestad är fortsatt med i truppen.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas redan på fredag då BIK Karlskoga gästas av AIK Hockey. Då ska även klubben hissa Kristofer Näslunds tröja nummer 24, ceremonin startar 18:45!