Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Inför BIK Karlskoga - Vita Hästen (FRI ENTRÈ)

31 januari 2020 09:00

BIK-Kronan är här vilket betyder Fri Entré när fjärdeplacerade BIK Karlskoga tar emot sjätteplacerade Vita Hästen. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Hästen har svarat för en bra säsong och placerar sig sexa med 63 inspelade poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,53/match. Senast blev det suddenseger hemma mot Tingsryds AIF, avgörande 3-2 målskytt var Jens Holmström.

– Vi kommer ut med en ruggig energi och fortsätter hela den första perioden, dock får vi inte så mycket uträttat, sa Vita Hästens tränare Tony Zabel efter matchen.

Istvan Bartalis leder Hästarnas interna poängliga på 33 pinnar, fördelat 18 mål och 15 assist. Tvåa placerar sig Linus Andersson (28) och trea tidigare nämnda Holmström, Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson på 21 poäng.

Hästen ligger elva i statistiken när det gäller spel i numerärt överläge och utnyttjar 76.62% av alla lägen. I boxplay klarar laget av 17.81%, nia i serien.

Viktor Kokman har vaktat kassen majoriteten av matcherna, totalt 32 stycken med en räddningsprocent på 90.48.

I Vita Hästens lag hittar vi en spelare med BIK-bakgrund, nämligen backen Arvid Aronsson.


BIK Karlskoga kommer från en tyngre tid då laget förlorat de senaste tre matcherna. I onsdags blev Kristianstads IK för svåra, slutresultatet skrevs till 4-3.

– Spelarna krigade på ett helt annat sätt nu mot hur det såg ut i fredags. Jag ser det som en 50–50-match som Kristianstad vann, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

Tor Immo toppar fortfarande BIK:s interna poängliga med 46 poäng, fördelat 22 mål och 24 assist. Fredrik Forsberg skuggar på 42 och Jesper Kokkonen placerar sig trea på 32 poäng.

BIK är ligans bästa lag i powerplay och utnyttjar 29.28%. I boxplay reder laget ut 77.46% av alla utvisningar, totalt nia i serien.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Vad utmärker kvällens motstånd?

Hästen har byggt upp något bra under säsongen som grundar sig i ett stabilt försvarsspel, de släpper till väldigt få lägen. Framåt är laget väldigt intensiva, men kanske inte har fått den utdelningen för att vara ett lag för den absoluta toppen.

Något speciellt ni lägger fokus på i er gameplan?

Vi behöver slå hål på deras defensiv. I flera matcher på slutet har vi blivit stressade när vi hamnat i underlägen. Det ska vi försöka undvika genom att ta kommandot från start.

Hur är läget i laget?

"Högga" fick en smäll senast och spelar ej, det gör inte gör heller August Gunnarsson. Åke Stakkestad från juniorleden får chansen från start.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Uppsnack med BIK Karlskoga på O´Learys från klockan 16:30.

Knattematch i paus med BIK U12:or!

Det är Fri Entré till kvällens match. Sittplatsbiljetter köper ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar. Trubadur i sittplatspuben!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas onsdag då BIK Karlskoga åker till Småland för match mot Tingsryds AIF.