Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Kristianstads IK - BIK Karlskoga

29 januari 2020 08:00

Omgång 41 står för dörren när tabellfyran BIK Karlskoga tar sig an trettondeplacerade Kristianstads IK på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Kristianstad Ishall!


Kvällens motståndare Kristianstad kommer från en målrik och stark 7-5 seger mot Tingsryds AIF på bortaplan.

– Vi dominerar matchen i två perioder, sedan börjar vi tyvärr fuska med detaljerna och då går det snabbt. Men vi reder ut det och tar tre otroligt sköna poäng, sa lagkaptenen Fredrik Hansson efter segern.

Amil Krupic och tidigare nämnda Hansson toppar KIK:s interna poängliga på 26 poäng vardera. Dennis Svensson skuggar på 23 poäng.

Kristiandstad är ligans tolfte bästa lag i numerärt överläge och gör mål på 14%. I boxplay är laget klart bättre och klarar av 81,43% av alla utvisningar, sexa i serien.

Antii Lehtonen har vaktat kassen vid flest antal tillfällen, totalt 26 stycken med en räddningsprocent på 89.32.

I KIK hittar vi en spelare med BIK-bakgrund, nämligen Joel Gistedt. Målvakten har dock varit skadad under stora delar av säsongen och endast registrerats för fem matcher.


BIK Karlskoga kommer senast från en märklig match mot Almtuna på hemmaplan. Underläge 1-5 hämtades upp till 5-5 som sedan förlorades efter förlängning.

– Vi har haft en väldigt stark offensiv så här långt och har nog fått en slags tilltro till att allt ska lösa sig. När det inte gör det är det lätt att få panik och försöka lite för mycket, sa lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson efter förlusten mot AIS.

Tor Immo leder BIK:s interna poängliga på 46 poäng, fördelat 22 mål och 24 assist. Tvåa hittar vi Fredrik Forsberg på 41 och trea Jesper Kokkonen på 31 pinnar.

BIK är fortsatt ligans bästa lag i powerplay och utnyttjar fina 29.71% av alla chanser. I boxplay har laget mer problem och reder endast ut 77.78%, nia i serien.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Med lite distans, hur summerar du matchen mot AIS?

Vi förlorade alldeles för mycket kamper och vi behöver bli tuffare. Just nu är det helt enkelt inte tillräckligt jobbigt att möta oss, vi behöver bli rejälare runt kassen och ha bättre ingångar till matcherna.

Något speciellt ni jobbat med under måndagen och tisdagens träning?

Vi har släppt in alldeles för mycket mål på sistone vilket har gjort att vi lagt extra fokus på försvarsspelet.

Läget i laget?

Inga nya skador eller sjukdomar gentemot senast. Det betyder att August Gunnarsson är ensam på skadelistan.

Några större förändringar i laget?

Tim vaktar kassen, i övrigt får vi se.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag. Då väntar årets gratismatch när Vita Hästen gästar Nobelhallen, nedsläpp 19:00!