Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västerås
VIK

Inför BIK Karlskoga - Västerås IK

15 januari 2020 08:00

Sexpoängsmatch väntar när fjärdeplacerade BIK Karlskoga tar emot tabellfemman Västerås. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Västerås har plockat 63 poäng på de 36 första matcherna, vilket ger ett poängsnitt på 1,75/match. Senast kommer laget från en tung 2-3 förlust efter sudden mot Kristianstads IK på hemmaplan, trots att VIK hade en 2-0 ledning efter halva matchen.

– Jag tycker vi börjar bra i period ett med bra energi och vi skapar mycket chanser, vi är dock för ineffektiva. Sen bjuder vi in KIK, sa tränare Lars Ivarsson efter mathen.

Kelsey Tessier toppar VIK:s interna poängliga på 28 poäng, fördelat sju mål och 21 assist. På en andraplats finner vi Jerome Gauthier Leduc (27p) och trea Jimmie Jansson på 22 poäng.

Västerås är ligans sjätte bästa lag i powerplay och utnyttjar 20.87% av alla chanser. I boxplay är laget ännu bättre och klarar av 83.67%, fyra i serien.

BIK-bekantingen Emil Kruse har spelat 22 av 36 matcher. Han har en räddningsprocent på 89.92 och ett målsnitt 2.58.

Förutom tidigare nämnda Kruse har VIK ytterligare två spelare med förflutet i BIK Karlskoga, nämligen backen Morgan Hassel samt centern Isac Skedung.


BIK Karlskoga är inne i en negativ trend och har förlorat de tre senaste matcherna. Senast blev Södertälje SK för svåra på bortaplan och resultatet skrevs till 4-3 till hemmalaget.

– Vi var mycket piggare i dag, hade mer rusch i åkningen. Vi måste se det och ta med oss det framåt, sa tränaren Staffan Lundh efter förlusten.

Tor Immo toppar leder den interna poängligan på 41 poäng. Delad tvåa är Fredrik Forsberg och Filip Ahl på 36.

Powerplaystatistiken är fortfarande en trevlig läsning om man gillar BIK. Laget är etta i serien och gör mål på fina 29.03%. I boxplay har laget det desto tyngre och rankas åtta med en uppklaringsprocent på 78.63.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

För första gången i år har vi tre raka förluster, hur är stämningen i laget?

Det är aldrig kul att förlora, men det ska inte påverka stämningen i laget. Nu har det varit lite tyngre på slutet, men gruppen mår bra.

Linus Karlsson anslöt under tisdagen, hur såg han ut på gårdagens träning?

Han gjorde det på ett bra sätt. Svårt att bedöma efter en träning, han har blivit bombad med mycket information och mycket intryck. Vi måste såklart ge honom tid, men vi tror stenhårt på honom.

Tanken är att han ska spela redan ikväll, inte sant?

Yes, han kommer att spela.

Hur är annars frånvaroläget i truppen?

Alaasari har tränat för fullt måndag och tisdag och är tillgänglig för match igen. Med andra ord är det bara August Gunnarsson kvar på frånvarolistan.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på lördag. Då väntar ytterligare en hemmamatch när Karlskrona HK gästar Nobelhallen, nedsläpp 15:15!