Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västervik
VVIK

Inför BIK Karlskoga - Västerviks IK

28 december 2019 09:00

Dags för mellandagshockey och omgång 33 när BIK Karlskoga gästas av elfteplacerade Västerviks IK. Nedlsläpp sker 18:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Västervik har tagit 35 poäng på de 32 inledande matcherna av Hockeyallsvenskan vilket ger ett poängsnitt på 1,09/match. Senast kommer laget från en straffseger hemma mot Tingsryds AIF, Peter Krieger och Ken Jäger stod för hemmalagets mål.

Rob Bordson toppar VIK:s interna poängliga på 24 poäng, fördelat åtta mål och 16 assist. På en andraplats hittar vi Darren Nowick på 22 och trea Victor Öhman på 20.

Västervik är ligans sjunde bästa lag i powerplay och utnyttjar 20.19% av alla chanser. I boxplay rankas laget fyra och står emot 83.72%.

Målvakten Samuel Ward har svarat för en riktigt bra säsong. På 16 starter kan han stoltsera med en räddningsprocent på fina 92.59 och ett målsnitt på 2,15/match.

I Västervik hittar vi ingen spelare med BIK-bakgrund.


BIK Karlskoga gick på julledigt med tre raka segrar i ryggen. Senast blev det 1-0 vinst på Johanneshov mot AIK efter mål av Jesper Kokkonen.

– Vi kanske inte riktigt var på tå första 20, men det var kamp i 60 minuter och till slut kunde vi dra det längsta strået. Lundberg gjorde en fantastiskt bra match i målet. Deras målvakt var också bra. Men vi kunde trycka in det där målet i powerplay och 1–0 mot AIK i sista matchen innan juluppehållet tar vi alla dagar i veckan, sa målskytten Kokkonen efter vinsten.

Fredrik Forsberg leder BIK:s poängliga med sina 35 pinnar. Tvåa placerar sig Tor Immo (34) och trea Filip Ahl (32).

BIK är seriens bästa lag i numerärt överläge och gör mål på fina 29.71%. I boxplay klarar laget av 80%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Har Staffan Lundh haft en bra jul?

Absolut, skönt med lite ledighet och släppa hockeyn för nån dag.

Match igen ikväll när Västevik står för motståndet, tankar inför matchen?

Västervik är ett lurigt lag med höga berg och lite djupare dalar. I deras bästar stunder är de riktigt bra så det gäller att vi är vaksamma.

Ni har tränat två dagar efter uppehållet, hur har det sett ut?

Det har faktiskt sett riktigt bra ut. Grabbarna har mått bra av några dagars vila, men imorgon när pucken släpps ska vi vara redo igen.

Hur mår truppen annars?

Jesper Alasaari fick en smäll mot AIK och spelar inte ikväll. I övrigt är Nikola Pasic på JVM och August Gunnarsson skadad.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 16:30, likaså restaurang och pubar.

Afterhockey i BIK-puben som har öppet till 22:30.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då BIK åker norrut för match mot toppkonkurrenten IF Björklöven!