Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Timrå
TIK

Inför BIK Karlskoga - Timrå IK

18 december 2019 08:00

Ny hemmamatch står för dörren när andraplacerade BIK Karlskoga ikväll gästas av tabellfyran Timrå IK. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Timrå IK har svarat för en bra säsong så här långt och spelat in 59 poäng på 29 matcher, vilket ger ett poängsnitt på 2,03/match. Senast kommer laget från en stark 5-1 seger hemma mot Karlskrona HK. Poängsprutan Jonatan Dahlén var stor segerorganisatör med sina tre poäng.

– En av de bättre matcherna vi har spelat i år. Vi flyttar pucken snabbt och fullföljer i vår forechecking, sa Fredrik Andersson efter segern mot KHK.

Tidigare nämnda Dahlén toppar TIK:s interna poängliga på 42 poäng, fördelat 17 mål och 25 assist. Tvåa hittar vi Albin Lundin på 40 (14+26) och på en tredjeplats Jens Lööke på 26 poäng.

Timrå är ligans bästa lag i powerplay och gör mål på 29.41% av alla chanser. I boxplay rankas laget tvåa och står emot 86.46%.

Victor Brattström har vaktat kassen vid majoriteten av Timrås matcher med en räddningsprocent på 91,59.

I Timrå hittar vi ingen spelare med BIK-bakgrund.


BIK Karlskoga studsade snabbt tillbaka efter förlusten i onsdags genom att besegra Tingsryds AIF hemma i Nobelhallen med 2-0.

– Skönt att vinna igen efter en sämre insats i Norrköping. Idag är vi med från start och tar tag i matchen från nedsläpp, sa Alexander Leandersson efter matchen.

Det är fortsatt jämnt i BIK:s interna poängliga. Fredrik Forsberg, Tor Immo och Filip Ahl delar ledningen, samtliga på 32 poäng.

BIK är starka i numerärt överläge och utnyttjar 28.91%, tvåa i serien. I boxplay har laget det desto svårare och reder ut 78.57%, vilket ger en niondeplats i statistiken.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Dina tankar om Timrå, Staffan?

Ett spetsigt lag med bra powerplay. Flera spelare som sticker ut rent skillsmässigt, i övrigt en stabil defensiv.

För tre veckor sedan mötte vi dem borta, vad minns du från den matchen?

De spelade ganska tufft på oss, ett fysiskt tungt lag att möta. Annars kom de ut hårt och tog ledningen direkt, en ledning vi aldrig kunde hämta ikapp.

Senaste nytt i truppen?

Pasic har lämnat för JVM häromdagen, vilket gör att vi har tillgång till två målvakter, åtta backar och tolv forwards inför kvällen.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då BIK åker till huvudstaden för match mot AIK Hockey!