Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Vita Hästen - BIK Karlskoga

11 december 2019 08:00

Dags för omgång 29 av Hockeyallsvenskan 19/20 när andraplacerade BIK Karlskoga möter tabellsexan Vita Hästen på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Himmelstalundshallen!


Vita Hästen har svarat för en bra säsong så här långt och har plockat 42 poäng på de 28 inledande matcherna. Senast kommer laget från en stark suddenseger mot Tingsryd borta. Målskyttar för Hästen var Viktor Lodin och Filip Cruseman.

Linus Andersson toppar Hästarnas interna poängliga på 23 poäng, fördelat 15 mål och åtta assist. Istvan Bartalis ligger två på 21 och trea hittar vi Jesper Samuelsson på 18 poäng.

Hästen är femte bäst i powerplay och utnyttjar drygt var femte försök (20.62%). I boxplay klarar laget av 74.51% vilket ger en trettonde plats i boxplaystatistiken.

Viktor Kokman har vaktat kassen vid 21 av 28 tillfällen, han har en räddningsprocent på 90.36 och släpper i snitt in 2,22 mål/match.

I Vita Hästen hittar vi en spelare med BIK-förflutet, nämligen backen Arvid Aronsson.


BIK Karlskoga kommer till kvällens match med fyra raka segrar. Senast vann laget med 7-3 hemma mot Kristianstads IK.

– Ingen höjdarmatch från vår sida, vi gör sju mål men det finns en hel del att jobba på, sa Gustaf Thorell efter matchen mot KIK.

Tor Immo och Filip Ahl delar den interna poängligaledningen med 31 poäng vardera. Fredrik Forsberg skuggar duon på 30 pinnar.

BIK är fortsatt bäst i serien statistiskt sett i powerplay och gör mål på fina 30.51%. I boxplay rankas laget nia och reder ut 76.92% av alla utvisningar.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför dagens match.

Vita Hästen borta ikväll, tankar om motståndet?

Hästen har svarat för en bra säsong hittills. De har en stark defensiv som vi ska försöka knäcka, det blir en stentuff match.

Vilka delar i vårt spel blir viktiga?

För att vinna borta mot Hästen måste det mesta i spelet stämma. Det gäller att vi är påkopplade och redo när pucken släpps.

Lilja har tränat fullt i några dagar, är han med redan ikväll?

Ja, vi kommer att ha med honom i truppen. Hur mycket vi spelar honom får vi se.

Vi har en väldigt bred backsida för tillfället, hur ser du på det?

Det är såklart positivt med bredden, å andra sidan är det inget roligt att behöva ställa över en som läget är just nu. Till kvällens match kommer Karl Jonsson att vila.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på fredag då Tingsryds AIF gästar Nobelhallen, nedsläpp 19:00!