Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Almtuna IS - BIK Karlskoga

4 december 2019 08:00

Första halvan av Hockeyallsvenskan 19/20 är spelad. Ikväll väntar omgång 27 när andraplacerade BIK Karlskoga möter tabelltian Almtuna IS på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Gränby Ishall!


Kvällens motståndare Almtuna placerar sig på en tiondeplats efter 26 spelade matcher med 30 poäng, vilket ger ett poängsnitt på 1,15/match. Senast kommer laget från en klar 5-1 seger på hemmaplan mot Kristianstads IK.

– En låst match i 40 minuter och nåt form av ställningskrig med få chanser åt båda håll. I den sista perioden tar vi tag i matchen och vi skapar mer lägen och är effektiva, sa tränare Martin Gudmundsson efter segern mot KIK.

Veteranen Tony Mårtensson toppar den interna poängligan med sina 19 pinnar, fördelat fyra mål och 15 assist. Tvåa ligger Villiam Haag på 16 och trea Sebastian Fakt på 15 poäng.

AIS placerar sig tio i powerplaystatistiken och gör mål på 15.94%. I boxplay är laget desto bättre och reder ut hela 87.91% av alla utvisningar.

Målvakten Daniel Rosengren har vaktat kassen vid flest tillfällen, totalt 12 stycken med en räddningsprocent på 91.59 och en målsnitt på 2.39.

I Almtunas lag hittar vi ingen spelare med BIK-anknytning.


BIK Karlskoga kommer från en smått galen insats när laget hemmabesegrade Modo Hockey med hela 7-0. Tvåmålsskytt blev Fredrik Forsberg.

– Matchen är väl kanske lite jämnare än resultatet men vi är effektiva och har en grym målvakt, ett bra boxplay och ett bra powerplay, sa "Foppa" efter segern mot Modo.

Tor Immo och Filip Ahl delar den interna poängligaledningen på 30 pinnar vardera. På en tredjeplats hittar vi tidigare nämnda Forsberg på 27 poäng.

BIK är fortsatt seriens bästa lag i numerärt överläge och utnyttjar fina 30.63% av alla lägen. I boxplay ligger laget tia och står emot 77.22%.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför dagens match.

En riktig urladdning mot Modo senast, dina reflektioner efter matchen?

Den är lite svår sammanfattad. Vi kommer ut bra med en härlig fart och får målchanser och utdelning direkt. Modo saknar inte heller chanser framåt, men Tim är stabil matchen igenom. Sen är vårt spel i powerplay och boxplay riktigt bra.

Almtuna borta ikväll, hur är känslan?

AIS borta är alltid en väldigt tuff match. De har svarat för en bra första halva av säsongen med några riktigt fina skalper på slutet då de besegrat både Björklöven och Modo i deras hemmaborg.

Berglind tränade fullt under tisdagen, hur är status kring honom?

Status verkar bra. Han är tillgänglig för spel.

Skadeläget i övrigt?

Det ser bättre ut för varje dag. Under tisdagsträningen körde samtliga förutom Lilja & Gunnarsson. Vi tar ut dagens lag efter onsdagens morgonvärmning. Både Berglind och Roos har varit borta ett tag, så vi får se hur vi matchar igång dem.


Allmän info

Victor Berglind gör comeback efter lång frånvaro.

BIK Karlskoga släpper dagens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Nästa match spelas på söndag då Kristianstads IK gästar Nobelhallen, nedsläpp 15:00!