Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Karlskrona HK - BIK Karlskoga

29 november 2019 09:00

BIK Karlskoga jagar revansch efter två raka nederlag när man ikväll möter Karlskrona HK på bortaplan. Nedsläpp sker 19:00 i NKT Arena Karlskrona.


Kvällens motståndare Karlskrona placerar sig på en åttonde och sista playoff plats. Laget har spelat ihop 35 poäng på de inledande 24 matcherna, vilket ger ett snitt på 1,45 poäng/match. Senast kommer laget från en 1-3 förlust borta mot Kristianstads IK. KHK:s målskytt var då William Pethrus.

– Vi var inte riktigt påkopplade samtidigt som Kristianstad hade bra tryck i grejorna. Sen blev vi lite stressade när specialteams inte funkade, sa Arto Miettinen om matchen.

Niklas Johansson har gjort flest poäng i KHK, totalt 19 fördelat sju mål och 12 assist. På en delad andraplats hittar vi Viktor Liljegren och Daniel Norbe på 12 poäng.

Karlskrona är statistiskt sett seriens elfte bästa lag i powerplay och utnyttjar 13.51%. I boxplay reder laget ut 77.78% av alla utvisningar.

Arvid Ljung har vaktat kassen vid flest antal tillfällen med en räddningsprocent på 88.83 och ett snitt på 3.65 insläppta mål/match.

I KHK:s lag hittar vi tre spelare med BIK-förflutet, nämligen tidigare nämnda Niklas Johansson, forwarden Axel Lindström samt målvakten Albin Andersson.

– Vi vill få ett bra go i gruppen, spela för varandra och få med oss publiken. Den så kallade sjätte spelaren är otroligt viktig när vi ger varandra energi, fortsätter Arto Miettinen inför kvällens match.


BIK Karlskoga kommer från två raka förluster, senast blev Björklöven för svåra och det blev torsk på hemmaplan med 2-5. BIK:s målskyttar var Wilhelm Westlund och Fredrik Forsberg.

– Det blev en svänging match där vi släpper till lite för mycket bakåt. Vi skapar mycket framåt men måste vara tajtare defensivt. Lundberg får alltför mycket att göra därnere bara för att hålla oss kvar i matchen, sa målskytten Wilhelm Westlund efter matchen.

Tor Immo har fått ihop 27 poäng och toppar BIK:s interna poängliga, tätt skuggad av Filip Ahl (26p) samt Fredrik Forsberg (25p).

BIK är seriens bästa lag i powerplay och gör mål på 28.43% av alla chanser. I spel i numerärt underläge har laget det desto svårare är 12:e bästa lag i ligan med en procent på 75.00.

Kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Hur är läget nere i Karlskrona?

Jo tack det är bara bra, vi åkte ner igår och är nu redo för en isvärmning. Bra förutsättningar helt enkelt.

Oliver Eklind har ett ärende hos diciplinnämnden, hört något kring det?

Ingenting ännu, vi får besked runt lunch.

Tankar inför kvällens match?

Vi vill komma upp i den nivå vi vet att vi kan hålla och spetsa vissa saker gentemot i onsdags. Stundtals var det bra senast också men vi mötte ett bra Björklöven.

Gör ni några större förändringar i laget?

Det enda vi vet är att vi byter målvakt, Tim är åter i kassen. Annars får vi se lite beroende på beslut kring Eklind.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas redan på söndag då Barnens dag väntar i Nobelhallen när Modo Hockey kommer på besök. Nedsläpp är 17:30, men barnens aktiviteter startar desto tidigare!