Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Södertälje
SSK

Inför BIK Karlskoga - Södertälje SK

20 november 2019 08:00

Dags för omgång 22 av Hockeyallsvenskan när andraplacerade BIK Karlskoga gästas av tabelltolvan Södertälje SK. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Södertälje har haft en tung inledning på säsongen och placerar sig 12:a efter 19 spelade matcher. Laget har dock spelat betydligt bättre på slutet och kommer från tre raka segrar. Sammanlagt har SSK hittills plockat 22 poäng vilket ger ett poängsnitt på 1,15 poäng/match.

Senast kommer laget från en stabil 4-1 seger hemma mot Tingsryds AIF. Stor matchvinnare blev Christopher Bengtsson med två mål och ett assist.

– Ett jättesteg framåt för vår del när vi får med oss poäng i alla matcher förra veckan. Vi börjar hitta en trygghet i vårt spel, säger SSK:s tränare Nichlas Falk.

Ludwig Blomstrand toppar SSK:s interna poängliga med sina 14 poäng, tätt följt av Nick Olesen och tidigare nämnda Bengtsson på 13 pinnar.

Laget gör mål på 18.84% av alla chanser i powerplay och reder ut 79.71% i boxplay.

I Södertäljes lag hittar vi flera spelare med BIK-bakgrund. Det handlar om backen Marcus Fagerudd, forwarden Nick Olesen samt det senaste nyförvärvet Justin Pogge.

– Kul match ikväll, vi har revansch att utkräva på BIK. Vi måste upp med kaxigheten och skridskoåkningen för att få med oss poäng, säger Falk inför kvällens match.


BIK Karlskoga har inlett serien starkt och står på 45 poäng efter 21 spelade matcher, det ger ett poängsnitt på 2,14. Senast kommer laget från en klar 6-3 seger mot Mora IK på bortaplan. Tvåmålsskytt blev Jesper Kokkonen.

– Det var kanske inte vår bästa match över 60 minuter men vi vann och fick med oss tre poäng. Det var det viktigaste, sa Kokkonen efter segern i Mora.

Tor Immo har klivit upp överst i den interna poängligan och står noterad för 24 poäng, fördelat 13 mål och 11 assist. Tvåa hittar vi Fredrik Forsberg samt Filip Ahl, båda på 23 poäng.

BIK är ligans nästbästa lag i numerärt överläge och utnyttjar 29.07%. I boxplay klarar laget av 75% av alla utvisningar.

Kort snack med tränare Johan Schoulz inför dagens match.

En prestigefylld straffturnering avslutade gårdagens ispass, hur gick den?

Ja, det stämmer. Grabbarna hade årliga straffturneringen om vilka som ska spela in ett julklipp till Hockeyallsvenskan. Jag hörde att Roos, Lilja och Harju hade svårt att få in pucken. Ska jag vara ärlig så gick jag av när den startade, jag frös.

Värmde inte straffarna?

Haha, det gjorde dem säkert..

SSK hemma ikväll, tankar inför matchen?

Att det som alltid mot SSK kommer bli en hård fajt. De har väl startat om lite, gjort förändringar i laget och tagit in några spelare.

Vad blir viktigast för tre poäng?

Vi måste vara lika påkopplade som mot Mora senast. Är vi redo från start har vi bra chans att vinna matchen och så fort vi tummar det minsta förlorar man. När vi är 100% påkopplade då är vi som bäst.

Något nytt kring skadeläget?

Nja, både och. Det känns som att Berglind är nära spel. Fröland spelar inget denna vecka. Lilja tränar och det går åt rätt håll. Gunnarsson väntar på operation.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Ikväll är det månadens förening i Nobelhallen när Kontaktservice gästar oss.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på söndag då BIK åker norrut för match mot Timrå IK.