Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
AIK
AIK

Inför BIK Karlskoga - AIK Hockey

11 november 2019 09:00

Dags för ny match av Hockeyallsvenskan när BIK Karlskoga tar emot AIK Hockey på hemmaplan. Nedsläpp sker 19:00 i Nobelhallen, varm välkomna!


Kvällens motståndare AIK har haft en tung inledning på säsongen 19/20. Laget placerar sig sist i Hockeyallsvenskan och har plockat 14 poäng på de inledande 16 matcherna. Gnaget kommer senast från en suddenförlust mot Vita Hästen med 3-2 efter straffar. Målskyttar för AIK var Johan Porsberger och Cody Bradley.

Nyligen gjorde AIK Hockey en förändring i ledarstaben.

Anders Gozzi kliver ur båset och kommer därmed enbart fokusera på sitt jobb som sportchef. Istället kliver Emil Alengård från J18 upp som ny assisterande tränare bakom Jussi Salo.

Jacob Svensson toppar AIK:s interna poängliga på 11 poäng, fördelat två mål och nio assist. På en andraplats hittar vi Sam Marklund (9p) och på tredjeplats John Henrion (8p).

AIK är statistiskt sett seriens sämsta lag i powerplay och gör mål på 7,41% av alla chanser. I boxplay är laget bättre och står emot 78,79%, nia i ligan.

I AIK hittar vi flera före detta BIK-spelare. Det handlar om backarna Johan Larsson och Ricard Blidstrand samt forwarden Henrik Rommel.


BIK Karlskoga placerar sig på en andraplats i tabellen med 38 poäng efter 18 spelade matcher. Laget vann lördagens bortamatch mot Västerås med 4-1. Mikael Johansson stod för en assist i sin debut i den blåvita-tröjan.

– BIK är ett jättehärligt gäng att vara med i och det var riktigt kul att få vinna också. Jag tycker vi hade bra kontroll och gör en kanonbra bortamatch, sa "Micke" efter segern mot VIK.

Fredrik Forsberg toppar fortfarande den interna poängligan på 21 poäng, tätt följt av Filip Ahl på 20 och Tor Immo på 19 poäng.

BIK är ligans bästa lag i powerplay och utnyttjar fina 28% av alla lägen. I numerärt underläge är laget desto sämre och reder endast ut 73,91 (12:a i serien).

Kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför dagens match.

En härlig seger senast, var det en av de starkare prestationerna i år?

Ja, det får man nog lov att säga. Framförallt var det skönt att få dra det längsta strået mot Västerås. Det har varit många bra och jämna matcher mot VIK det senaste året, nu var det skönt att vi fick vinna. Vi gjorde många bra saker i vårt spel, både offensivt och defensivt.

AIK hemma ikväll, tankar inför matchen?

Kul med hemmamatch igen. Det gäller att vi fortsäter jobba hårt och gör det rätta sakerna i defensiven. Offensivt vet vi att vi är skickliga och lägen kommer uppstå.

Något nytt på frånvarofronten?

Det går åt rätt håll. Kanske att vi har med Thorell som 13:e forward ikväll. Pasic är hemma igen men vi väljer att vila honom, han har haft en intensiv helg med tre matcher på tre dagar med juniorlandslaget. "Leo" mår bättre, men har nog några dagar kvar.


Övrig info

Mikael Johansson och Jesper Alasaari gör hemmadebut ikväll.

BIK Karlskoga släpper kvällens lag runt lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Ikväll får ni lära känna BIK:s tjejlag. De står i entrén och delar ut flyers, spelar match i paus och det blir intervju med tjejernas tränare Martin Thelander.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på onsdag då BIK möter Västerviks IK på bortaplan!