Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Tingsryds AIF – BIK Karlskoga

3 november 2019 10:00

Omgång 16 väntar ikväll innan det är dags för en veckas uppehåll av Hockeyallsvenskan. Tredjeplacerade BIK Karlskoga tar sig an Tingsryds AIF på bortaplan. Nedsläpp sker 17:30 i Nelson Garden Arena.


Kvällens motståndare Tingsryd placerar sig på en sjundeplats i tabellen och har spelat in 22 poäng. Senast kommer laget från en uddamålsförlust mot Timrå IK på bortaplan. Anton Svensson och Joseph Jonsson svarade för målen i 3–2 förlusten.

Gustav Olhaver toppar TAIF:s interna poängliga på 10 poäng, tätt följt av Felix Olsson och tidigare nämnda Svensson på nio pinnar.

TAIF utnyttjar 14,89% i powerplay och reder ut 74,51% av alla utvisningar.

Andreas Ljunggren har vaktat kassen vid flest tillfällen hittills, totalt har målvakten 10 starter med en räddningsprocent på 90,91.


BIK Karlskoga lyckades inte ta en tredje raka seger utan förlorade fredagens hemmamatch mot Vita Hästen med 4-5 efter straffar.

– Vi startar helt okej och får ett tvåmålsöverläge. Sen slutar vi spela i andra perioden, jag vet inte riktigt vad som händer, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

Fredrik Forsberg har producerat 19 poäng på de 16 inledande matcherna, det är han bäst i laget på. På en delad andraplats hittar vi Filip Ahl och Tor Immo, båda på 18 poäng.

I powerplay gör BIK mål på fina 27,14%, i spel i numerärt underläge har laget det desto svårare och klarar endast av 67,57%.

Kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Ett revanschsuget BIK som åker söderut?

Ja, verkligen! Det var en sur förlust senast och vi vill studsa tillbaka på vinnarspåret.

Tingsryd borta ikväll, vad säger du om motståndet?

Ett skickligt lag. De har startat säsongen starkt och är med topp-8. TAIF är bra organiserade och har koll på defensiven.

Något nytt kring skadeläget?

Thorell spelar inte efter smällen senast. Det gör inte heller Lilja, August eller Berglind. "Berra" är väl närmast spel av den sistnämnda trion.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Efter kvällens match väntar ett kortare uppehåll. Nästa match spelas på lördag då BIK möter Västerås IK på bortaplan!