Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Vita Hästen
VIT

LADIES NIGHT! Inför BIK Karlskoga – Vita Hästen

1 november 2019 09:00

Dags för omgång 16 av Hockeyallsvenskan när andraplacerade BIK Karlskoga tar emot elfteplacerade Vita Hästen. Det vankas Ladies Night vilket innebär Fri Entré för alla tjejer, nedsläpp 19.00 i Nobelhallen. Varmt välkomna!


Kvällens motståndare Vita Hästen kommer till kvällens match med en lite sviktande form. Laget har förlorat de fyra senaste matcherna och i onsdags blev torsk mot Tingsryds AIF med 2–3 efter straffar på hemmaplan.

– Vi är inte konsekventa i vårt spel. Första perioden består av mycket pucktapp, andra blir lite bättre. Vi kämpar och kör men spelet med puck är inte bra, säger huvudtränare Tony Zabel efter matchen mot TAIF.

Den offensivt skicklige centern Jesper Samuelsson leder föga oväntat Vita Hästens poängliga på 13 poäng, fördelat två mål och elva assist. Istvan Bartalis och Linus Andersson är tvåa på 11 pinnar.

Hästen är det femte bästa laget i ligan i numerärt överläge och utnyttjar 22%. I boxplay reder laget ut 76% av alla utvisningar.

Viktor Kokman har startat 12/15 matcher i årets Hockeyallsvenska. Målvakten har en räddningsprocent på 90,77 och släpper in snitt in 2,07 mål/match.


BIK Karlskoga kommer från två raka segrar. Senast tog laget en stark 2–1 seger mot Kristianstads IK på bortaplan efter två mål av Filip Ahl.

– Vid första målet var det kamp framför mål och jag kunde styra. Vid andra målet styrde jag först pucken i stolpen innan jag satte returen, säger Ahl om de båda målen.

Fredrik Forsberg toppar fortsatt BIK:s interna poängliga på 18 poäng, tätt följt av Filip Ahl (16p) och Tor Immo (15p).

BIK är ligans tredje bästa lag i powerplay och gör mål på 24,24% av alla chanser. I boxplay har laget det fortsatt tungt och reder endast ut 68,57%, vilket är sämst i serien.

Kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför kvällen.

Vad utmärker Vita Hästen?

Ett lag som har en bra defensiv och som under en lång tid haft ett vasst powerplay. De är snabba i omställningarna och det gäller att vi är uppmärksamma på det.

Något vi behöver lägga speciellt mycket fokus på för att vinna kvällens fajt?

Fortsätta som vi agerat de senaste två matcherna. Vi behöver ha bra fart och komma in på mål. De har stora backar som vill rensa framför eget mål, som alltid gäller det att göra det jobbigt för motståndarnas målvakt runt kassen.

Är Harju tillbaka igen efter sjukdom?

Ja, Jonatan tränade igår och är redo för match igen.


Övrig info

Fri Entré för alla tjejer!

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på söndag då BIK möter Tingsryds AIF på bortaplan.