Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Kristianstads IK - BIK Karlskoga

30 oktober 2019 08:00

Omgång 15 står för dörren när fjärdeplacerade BIK Karlskoga gästar nykomlingen Kristianstads IK på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Kristianstad Ishall!


Kvällens motståndare Kristianstads IK har startat säsongen bra och placerar sig på en 7:e plats i den Hockeyallsvenska tabellen med 19 poäng efter 14 spelade matcher. Senast kommer laget från en stark suddenseger mot Tingsryds AIF med 3-2. Målen gjordes av Johan Lundgren, Marcus Sylvegård och Jakob Bondesson.

KIK:s interna poängliga leds av lagkaptenen Fredrik Hansson på 10 poäng. På en andraplats hittar vi tidigare nämnda Johan Lundgren (9p) och på tredjeplats Erik Santesson (8p).

I spel i numerärt överläge gör KIK mål på 16,33% av alla chanser. I boxplay är laget desto starkare och reder ut hela 85,71% av alla numerära underlägen.

Den före detta BIK-målvakten Joel Gistedt har varit skadad större delen av säsongsinledingen och endast vaktat kassen vid fem tillfällen med en räddningsprocent på 92,90. Resterande matcher har Robin Wallin och Antti Lehtonen spelat.


BIK Karlskoga studsade tillbaka senast och hemmaslog Almtuna IS med 5-2. Målskyttar för BIK var Gustaf Thorell * 2, Tor Immo, Jesper Kokkonen samt Fredrik Forsberg.

– En stabil genomförd match med ett bra powerplay, sa tränare Staffan Lundh efter matchen mot AIS.

Fredrik Forsberg toppar BIK:s interna poängliga på fina 18 poäng, fördelat åtta mål och tio assist. Tor Immo, Gustaf Thorell och Filip Ahl skuggar på 14 pinnar.

BIK utnyttjar var fjärde powerplay (3:a i serien) och står emot 66,67% av alla utvisningar (14:e i serien).

Kort snack med ass. tränare Johan Schoultz inför kvällens match.

Hur går tankarna inför kvällen?

KIK spelar en frejdig hockey som verkligen har börjat ge poäng den senaste tiden. Det kommer att bli en stenhård fajt och vi ska vara fullt redo när pucken släpps.

Vad blir viktigast för att komma därifrån med tre poäng?

Vi måste jobba hårt och behålla fokus i 60 minuter. Så fort vi slarvar eller tappar markering smäller det omgående, så bra är alltid våra motståndare.

Hur ser frånvaroläget ut i truppen?

Jonatan Harju är sjuk och kommer inte till spel. Victor Berglind, David Lilja, Tim Juel och August Gunnarsson spelar inte heller.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga gästas av Vita Hästen. Då är det Fri Entré för alla kvinnor som gästar Nobelhallen!