Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västerås
VIK

Inför BIK Karlskoga - Västerås IK

18 oktober 2019 07:00

Dags för omgång 11 av Hockeyallsvenskan när tredjeplacerade BIK Karlskoga gästas av tabellfemman Västerås IK. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Västerås IK har startat säsongen 19/20 bra och ligger femma efter tio spelade matcher med 16 inspelade poäng. Senast kommer laget från en klar 6-1 seger mot Kristianstads IK hemma i ABB Arena.

– Vår inledning är riktigt bra, bland de bättre i år. Vi skapar många bra lägen, sa tränare Thomas Paananen efter matchen mot Kristianstad.

Nyförvärvet Jerome Gauthier Leduc toppar Västerås interna poängliga med sina nio inspelade poäng, fördelat två mål och sju assist. På en andraplats placerar sig veteranen Fredrik Johansson på åtta poäng.

Laget har hittills haft det svårt i spel i numerärt överläge och endast utnyttjat 11,11%. I boxplay är VIK istället näst bäst i serien och klarar av hela 92% av alla boxplay.

I Västerås-målet hittar vi en gammal BIK-bekant i form av Emil Kruse. Han har vaktat kassen vid sju tillfällen och har en räddningsprocent på 89,94.


BIK Karlskoga har spelat in 22 poäng på de tio inledande matcherna och placerar sig på en tredjeplats i Hockeyallsvenskan. Senast kommer laget från en 4-3 vinst mot Södertälje SK. Stor matchvinnare blev Jesper Kokkonen med sina två mål.

– SSK är bättre än oss de två första perioderna. Men vi visar på bra tålamod och lyckas vända matchen i slutet, sa Jesper Kokkonen efter matchen mot SSK.

Fredrik "Foppa" Forsberg leder BIK:s interna poängliga på 12 poäng, tätt följt av Tor Immo på 11 pinnar och Filip Ahl på tio.

BIK är ligans tredje bästa lag i powerplay och utnyttjar 27,91%. I boxplay är statistiken desto mörkare och laget reder endast ut 66,67% av alla utvisningar.

Kort snack med huvudtränare Staffan Lundh inför kvällens match.

Mäktig vändning mot SSK, hur skulle du summera matchen?

SSK är hetare än oss första halvan av matchen. Sen tycker jag att vi redan i andra äter oss in i matchen, deras 2-1 och 3-1 kommer kanske lite mer oväntat. Sen gör vi en stark avslutning, tredje perioden är riktigt bra och såklart skönt att få vända.

Västerås hemma ikväll, vad utmärker VIK?

De har riktigt bra fart i spelet, fyra femmor som tuggar på och går hårt. Vi mötte dem i några träningsmatcher och det var tuffa drabbningar. Jag tror det kan bli en härlig match.

Inga större förändringar i laget?

"Berra", David och August är som bekant inte aktuella för spel. I övrigt hoppas vi alla är friska och tillgängliga. Det kanske blir någon liten justering, men det tar vi i så fall efter dagens isvärmning.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen klassas som en högriskmatch, kom i tid.

Fredrik Höggren gör sin 800:e match i BIK-tröjan, det blir ceremoni innan nedsläpp!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på onsdag då BIK Karlskoga möter Karlskrona HK hemma i Nobelhallen!