Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Karlskoga
BIK

Inför Södertälje SK - BIK Karlskoga

16 oktober 2019 07:00

Dags för omgång tio av Hockeyallsvenskan när tabelltrean BIK Karlskoga möter elfteplacerade Södertälje SK på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i Scaniarinken.


Kvällens motståndare Södertälje har inlett Hockeyallsvenskan lite knackigt. Laget placerar sig på en elfteplats och har samlat ihop nio poäng på de nio inledande matcherna. Senast kommer laget från en sudden-förlust mot Tingsryds AIF.

– Starkt att vi kan komma ikapp i slutet, trots 1-3 underläge reser vi oss och kniper en poäng. Det tar vi med oss, sa tränare Ulf Lundberg om TAIF-matchen.

Ludwig Blomstrand leder Södertäljes interna poängliga på tio poäng och Christopher Liljewall placerar sig på en andraplats med åtta pinnar.

SSK är ligans åttonde bästa lag i powerplay och utnyttjar 16,67%. I boxplay reder laget ut 82,14% av alla utvisingar.

Alexander Sahlin har vaktat kassen vid flest tillfällen, totalt sex stycken. Han har en räddningsprocent på 90,14 och släpper i snitt in 2,28 mål/match.

– Vi måste få stopp på BIK:s offensiv. Utöver det blir som alltid målvaktsspelet och specialteams viktiga, säger Ulf Lundberg till SSK:s hemsida.


BIK Karlskoga har inlett säsongen starkt och tagit 19 poäng på de inledande nio matcherna. Senast besegrade laget Mora IK hemma i Nobelhallen med 4-1.

– Vi ville hitta tillbaka till grunderna och det tycker jag vi gör, sa Staffan Lundh efter matchen mot Mora.

Fredrik Forsberg toppar BIK:s interna poängliga på 12 poäng, fördelat fem mål och sju assist. På en andraplats skuggar Tor Immo och Filip Ahl på tio poäng vardera.

BIK är tredje bäst i serien i powerplay och gör mål på 26,32%. I spel i numerärt underläge är laget desto sämre och klarar bara av 65% av alla boxplay.

Hemsidan tar ett snack med Johan Schoultz inför kvällens match.

SSK borta ikväll, tankar inför matchen?

En stentuff match. SSK kommer från en bra insats mot Tingsryd och är säkert sugna på att vinna inför hemmapubliken. Det brukar bli tajta matcher mot dem och vi räknar inte med något annat ikväll.

Tittar man på specialteams ser siffrorna riktigt bra ut i powerplay, men desto sämre i boxplay. Hur går tankarna där?

Lite tillfälligheter, i båda fallen. Vi har haft några grymma matcher och dödat motståndet med tre mål i PP, då är klart statistiken går upp. I boxplay måste vi spela mer samlat och inte bjuda på så mycket chanser. Sen tar vi inte så mycket utvsingar, så statistiken blir kanske lite missvisande också. Överlag är specialteams en färskvara.

Senaste nytt kring frånvaroläget?

David Lilja har drabbats av körtelfeber och kommer missa kommande tre veckor, minst. Victor Berglind ska på en ny röntgen i nästa vecka. I August Gunnarssons fall är läget oförändrat.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på fredag då BIK Karlskoga gästas av Västerås IK hemma i Nobelhallen. Då gör Fredrik Höggren sin 800:e match i BIK-tröjan!