Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Karlskoga
BIK

Inför IF Björklöven - BIK Karlskoga

9 oktober 2019 08:30

Det vankas toppmöte i Hockeyallsvenskan i omgång åtta när tabelltvåan BIK Karlskoga möter serieledarna IF Björklöven på bortaplan. Nedsläpp sker 19.00 i A3 Arena.


Björklöven har startat säsongen 19/20 riktigt starkt och har tagit 17 poäng på de inledande sju matcherna. Senast kom dock första förlusten när Kristianstads IK blev för svåra på bortaplan och ”Löven” fick se sig besegrade med 2-1. Lagets enda målskytt blev Pontus Andreasson.

– Vi startade svagt, sen blev det bättre ju längre matchen led. Vi har lite att jobba på i matchinledningen, det måste bli bättre framöver, sa målskytten Andreasson till den officiella hemsidan.

Justin Crandall toppar Björklövens interna poängliga med nio poäng, tätt följt av den före detta BIK-spelaren Alexander Deilert på åtta poäng.

Målvakten Joe Cannata leder den totala målvaktsligan med fina 95,65 i räddningsprocent, totalt 176 räddningar på sex matcher.

I powerplay gör Björklöven mål på 22,22%. I boxplay man ligans bästa lag och reder ut hela 95% av alla utvisningar.

– Det blir en tuff match ikväll. Bofors har startat bra och gör mycket mål, det blir en härlig uppgift, säger tränare Robert Kimby inför kvällens match.


BIK Karlskoga har likt kvällens motståndare startat säsongen på ett positivt sätt. Förra veckan vann laget med 6-1 över AIK samt 9-1 över Västervik. Backen Wilhelm Westlund svarade för tre assist i segern mot Västervik.

– Jag vet inte riktigt vad man ska säga, det räcker med att kolla på resultattavlan. Jag har nog aldrig varit med om så stora siffror på seniornivå, sa "Wille" efter matchen.

Fredrik Forsberg svarade för fem poäng senast och klev upp i ensam intern poängligaledning, totalt 10 poäng. Filip Ahl och Tor Immo skuggar med nio poäng vardera.

BIK utnyttjar 22,58% av lagets powerplay och dödar 80% av alla boxplay.

Hemsidan tar ett kort snack med huvudtränare Staffan Lundh.

Ni åkte upp till Umeå redan igår morse, resan gick bra?

Ja, det tuffade på bra. Inga problem alls.

Hur fördriver du tiden på en så lång resa?

För egen del blev det lite video på kvällens motståndare. Sen blir det såklart nån timmes vila, dricka kaffe och snacka lite gött med kollegorna.

Hur skulle du beskriva kvällens motståndare Björklöven?

De är ett organiserat starkt fysiskt lag. Bra runt egen kasse och en stabil utpost längst bak. De vill säkert komma ut hårt ikväll och ta kommandot, det gäller att vi är med från start.

Dessvärre några spelare som ej var med på bussen, berätta lite om skade/sjukdomsläget!

Tor Immo och David Lilja är båda två sjuka. Victor Berglind går med gipsad handled och är borta i minst två veckor. Kevin Ekman Larsson är även han borta på grund av skada.

Är Max Wennlund åter?

Yes, Max är redo igen efter skada så det är positivt. Vi har även med Victor Stark från J20-laget. Hur vi formerar laget vet vi efter dagens värmning.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på lördag då Mora IK gästar Nobelhallen. Nedsläpp sker 15.15, välkomna!