Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västervik
VVIK

Inför BIK Karlskoga - Västerviks IK

4 oktober 2019 09:00

Dags för omgång sju av Hockeyallsvenskan 19/20 när tredjeplacerade BIK Karlskoga gästas av tabelltian Västerviks IK. Nedsläpp sker 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Västervik har plockat sju poäng på de sex inledande matcherna. Senast blev det 3-5 förlust på hemmaplan i Smålandsderbyt med Tingsryds AIF. Forwarden Erik Nyström svarade för 1+1 i matchen.

Kim Johansson och Alexis Binner toppar annars den interna poängligan i Västervik med fem poäng vardera, tätt följt av Ken Jäger och Peter Krieger på fyra pinnar.

Det Ungerska målvaktsnyförvärvet har startat fyra matcher hittills, han räddar 89,66% av alla skott och släpper i snitt in 2,99 mål/match.

Västervik gör mål på var femte försök i powerplay och står emot 82,61% av alla utvisningar.

– Förhoppningsvis har vi tillgång till samma trupp som senast men hoppas på bättre slutresultat bara, säger Mattias Karlin, tränare i Västervik till den officiella hemsidan.


BIK Karlskoga har startat säsongen på ett positivt sätt och tagit 13 poäng och placerar sig på en tredjeplats. Senast tog laget en stark 6-1 seger på Johanneshov. Två av målen gjordes av Tor Immo.

– Det har man väl aldrig varit med om förut, att vinna så stort på Hovet. Vi hade en lite trevande start, men vi kom in i matchen ju längre den led, sa Tor Immo efter matchen mot AIK.

Filip Ahl har svarat för nio poäng på de sex spelade matcherna. På en andraplats hittar vi kedjekamraten Tor Immo och på en tredjeplats backen Dennis Fröland.

BIK gör i snitt mål på 16% av lagets powerplay. I spel i numerärt underläge reder man ut 81,82%.

Hemsidan tar ett kort snack med tränare Johan Schoultz.

Om vi börjar sammanfatta onsdagens match mot AIK, hur låter det då?

Vi gör många saker bra, jobbar jäkligt hårt och är väldigt aktiva. AIK startade matchen bäst och hade mycket puck, men jag tyckte vi höll dem på utsidan. Vi är väldigt nöjda med hur vi hanterade deras inledning.

Lite kort summering av skadeläget?

August är borta tills vidare. Max har tränat lite lätt onsdag och torsdag och närmar sig spel, han får dock vila några dagar till.

Det blir förändring på målvaktssidan igen då "Henke" är tillbaka till kvällens match?

Stämmer. Det var bestämt sedan innan att de skulle spela en match vardera denna vecka. När vi "bara" spelar två matcher i veckan blir det långt mellan gångerna om man inte får spela. Tim gjorde det riktigt bra senast och det är kul att se att vi har två bra målvakter, men nu är det "Henkes" tur.

Inga övriga förändringar inför kvällen?

Nej, inte som det verkar. Överlag fungerade det bra senast och därför ser vi ingen anledning till att förändra.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17:30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Nästa match spelas på onsdag då BIK Karlskoga möter topplaget IF Björklöven på bortaplan.