Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför BIK Karlskoga - Tingsryds AIF

27 september 2019 07:00

BIK Karlskoga får chans till snabb revansch efter nederlaget senast när seriekollegan Tingsryds AIF ikväll gästar Karlskoga. Nedsläpp sker klockan 19.00 i Nobelhallen, varmt välkomna!


Kvällens motståndare Tingsryds AIF har startat säsongen med en seger, en oavgjort samt en förlust, totalt fem poäng. Senast blev det uddamålsförlust mot Timrå IK hemma i Nelson Garden Arena.

– Vi startar svagt och Timrå får styra och ställa. Sen äter vi oss in ju längre matchen går, tyvärr når vi inte ikapp, sa TAIFs tränare Magnus Bogren.

TAIF har tre spelare som producerat tre poäng, nämligen Jakob Heljemo, Anton Svensson och Felix Olsson.

Laget gör mål på 22,22% av alla chanser i powerplay. Desto sämre har laget spelat i boxplay och reder endast ut 60% av alla utvisningar.

Andreas Ljunggren har vaktat kassen vid två tillfällen och har en räddningsprocent på 90,32.


BIK Karlskoga har inlett säsongen med två segrar och en förlust. I omgång ett besegrades Almtuna IS på bortais och i hemmapremiären vann laget över nykomlingen Kristianstad. I onsdags kom säsongens första förlust när Vita Hästen blev för svåra, siffrorna skrevs till slut till 4-0.

– Vi är lite sena in i varje siuation. Hästen kändes hetare än oss och så ska det inte vara, sa lagkapten Mikael Eriksson om Hästen-matchen.

Filip Ahl toppar BIK Karlskogas poängliga med sina fem poäng, tre mål & två assist. Dennis Fröland och Tor Immo skuggar på tre poäng.

Hemsidan tar ett kort snack med tränare Staffan Lundh inför kvällens match mot Tingsryds AIF.

Lite extra skönt att matcherna duggar tätt när man kommer från en förlust?

Ja, så är det. Man hinner inte gräva ner sig, inte träna en massa utan det gäller att skaka av sig förlusten fort och gå vidare.

Kort, sammanfatta matchen mot Hästen!

Kanske inte vår bästa insats hittills, men jag tycker samtidigt inte att 4-0 riktigt speglar matchbilden. Vi strular till det och bjuder på några mål, samtidigt som vi inte är tillräckligt vassa i powerplay. Då förlorar man..

Något speciellt ni lagt fokus på under torsdagsträningen?

Nej, egentligen inte. Vi är redan inne i "bubblan" med mycket matchande och det gäller att hålla sig fräsch, att orka ta kampen och vara redo när pucken släpps. Sen är det klart att vi tittar på saker vi gör fel i matcherna, men vi nöter inte något särskilt för tillfället.

Hur tror du kvällens matchbild kommer se ut?

Alla slår alla i den här serien, jag har svårt att se att det kommer se så annorlunda ut ikväll. Det krävs 60 minuters hårt jobb. Gör vi det har vi bra chans till tre poäng, avslutar Lundh.


Övrig info

BIK Karlskoga släpper kvällens lag efter lunch. Håll utkik på våra sociala medier.

Förköpsbiljetter till matchen hittar ni här!

Nobelhallen öppnar 17.30, likaså restaurang och pubar.

Matchen sänds som alltid via Cmore

Har du inte köpt säsongskort till BIK Karlskogas alla hemmamatcher ännu, gör det här!

Ny hemmamatch redan på söndag då Timrå IK gästar Nobelhallen.