COVID-Info

Viktig information angående pandemirestriktionerna

Observera att BIK Karlskoga inte bestämmer vilka restriktioner som ska gälla utan endast anpassar oss efter Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Regeringen har inte meddelat hur länge nuvarande restriktioner kommer att gälla.

 

Gällande restriktioner

  • Vaccinationsbevis och giltigt ID krävs för alla besökare över 18 år. 
  • Om man av medicinska skäl inte kan vaccinera sig krävs läkarintyg och giltigt ID.
  • Den som är under 18, men där det kan vara svårt att avgöra, ska vara redo att styrka sin ålder med någon form av giltigt ID.
  • Endast sittande publik/gäster är tillåtna på läktare och i restaurang, pub och loger. Det innebär att Nobelhallen tillfälligt har byggts om så att vi bara har sittplatser. 
  • Publik/gäster får placeras i grupper/sällskap om max åtta personer och avstånd ska hållas mellan dem.
  • Fram till och med 18/1 har vi plats för 1200 personer på läktarna plus restaurang, pub och loger.

Utökade restriktioner 19/1

Från och med 19/1 träder ytterligare restriktioner i kraft. Förutom befintliga (ovanstående) kommer publiken under våra matcher begränsas till 500 personer per sektion. Gäster i restaurang, pub och loger går utöver detta.

 

Med anledning av detta gäller följande för dig som kommer till Nobelhallen

Enligt de nya bestämmelserna om sektionsindelning får vi även fortsatt ta in ca 1200 på läktarna. 

Enda skillnaden mot tidigare är att Nobelhallen är indelad i olika sektioner och att ni därmed just nu inte kan röra er runt i arenan på samma sätt. Varje sektion har sin egen entré och på bilden nedan ser du vilken entré som gäller för just dig.

 

 

Kom förberedd och i god tid!

Kom till Nobelhallen i god tid innan matchstart. Ha gärna ditt vaccinationsbevis (covidpass) samt ID redo för en snabb och smidig entré.

Även barn och ungdomar under 19 år behöver biljett

Vanligtvis går barn och ungdomar in gratis och utan biljett på ståplats i Nobelhallen. Eftersom vi just nu inte har någon ståplats och starkt begränsat antal platser krävs biljett även för dig under 19 år.

Du som har säsongskort

När antalet tillgängliga platser sjunker prioriteras alltid du som har valt att satsa på ett säsongskort.

På grund av att vi tvingats strukturera om läktarna är den plats som du som säsongskortsinnehavare vanligtvis sitter på inte är tllgänglig och vi har lagt ett enormt pussel där alla har fått nya, tillfälliga platser.

Detta kräver även nya, tillfälliga biljetter som vi mailar via Tickster till alla säsongskortsinnehavare. Kontrollera omgåendede så att vi har en aktuell mailadress till dig.

Om du har säsongskort och inte kommer att gå på kommande match ber vi dig vänligen meddela P-A eller Marcus via mail ([email protected] eller [email protected]) så snart som möjligt så vi kan sälja din biljett vidare.

Du som vill köpa lösbiljett 

I och med att situationen snabbt kan ändras med nya restriktioner och flytt av matcher fokuserar vi på en match i taget. Biljetter till kommande match släpps därför en match i taget och först när vi har sett över antalet tillgängliga platser.

Håll utkik på hemsidan (biljettfliken) där biljetterna släpps och i våra sociala medier där vi löpande håller er uppdaterade!

Du som sedan tidigare har köpt lösbiljett till hemmamatcher som omfattas av de nya restriktionerna kommer få information om vad som gäller när matchdatum närmar sig. Hör av dig om du har frågor.

Du som har bokat plats i restaurangen

Vi har anpassat oss efter gällande restriktioner och ökat ytan genom att delvis även använda vår publokal.Det innebär att du som har bokat restaurangbiljett kan räkna med att du har din plats. Om vi flyttat  ditt sällskap till puben meddelar vi detta.

Ni som önskar boka plats i vår restaurang kontaktar Jakob Bengtzén ([email protected])

Följ oss i sociala medier för at få de senaste uppdateringarna!