Kiirikki: "En lärorik säsong på många sätt"

20 maj 2021 08:00
sillyseason

Under onsdagen förlängde forwarden Joel Kiirikki sitt kontrakt med BIK Karlskoga. Idag får ni en intervju med Kristinehamnsonen där han beskriver känslorna efter påskriften.


Känslan efter att ha förlängt kontraktet med BIK, Joel?

Superkul! Jag är glad över att BIK tror på mig och vill satsa vidare. Jag ska ge allt för att ta nästa steg och jag känner att jag är en bra bit på väg.

Hur skulle du summera säsongen som varit för egen del?

Jag tycker ändå att jag gjorde det helt okej. Jag producerade ingenting i BIK men det får man ta år ett. Det har varit en väldigt lärorik säsong på många sätt.

Du har fått värdefull speltid i Lindlöven, hur ser du på det samarbetet?

Det har varit utvecklande och kul att få spela seniorhockey. Division 1 är en bra serie och det är viktigt för oss yngre att få speltid. Jag har bara positivt att säga om det.

Hur skulle du annars säga att hockeyn skiljer sig från juniortiden?

Alla spelare på seniornivå besitter oftast mycket rutin och ligger i princip alltid rätt i banan. För några år sedan när vi spelade J18 Allsvenskan kan jag nästan tycka spelet gick snabbare, så just farten är ingen större skillnad. Däremot skiljer sig väl nästan allt annat, spelarna är skickligare och man får inte lika mycket tid med pucken.

Vad är målet inför hösten?

Jag vill såklart ta nästa steg, ta en tröja i laget och spela HockeyAllsvenskan på heltid. Jag vet att det kommer bli tufft, men jag ska ge allt.

Vad lägger du fokus på under fyssäsongen?

Prioritet blir explosivitet.