BIK på besök - lagtävling i hopprep på Bregårdsskolan

11 juni 2019 18:10

Wow, vilken kämpainsats Bregårdsskolans klasser i årskurs 4-6 stod för när Carl Berglund, Tor Immo, Henrik Lundberg och Fredrik Höggren gästade skolan och ordnade en lagtävling i hopprep! Vinnarklassen hoppade nonstop i hela 6.21.


På måndagsförmiddagen var det dags för ett nytt BIK på besök i skolan – den här gången stod en hopprepstävling på schemat.

Carl Berglund hade tagit med sig Tor Immo, Henrik Lundberg och Fredrik Höggren till Bregårdsskolan som önskat att spelarna skulle genomföra en hopprepstävling med eleverna i årskurs 4-6.

Samarbetet med skolorna, som inleddes tidigare under våren, handlar ju som vi tidigare berättat om värdegrund, nya utmaningar och kompisskap. Fokus under hopprepstävlingen är inte bara att barnen ska röra på sig utan också om att våga prova nya saker och att man tävlar tillsammans som ett team. Som kompis stöttar och pushar man sin kompis istället för att skratta åt eller kritisera den. Det handlar också om att uppträda sportsligt mot varandra.

Tävlingen gick ut på att klassen skulle hoppa så lång tid som möjligt. Efter att man fått värma upp och träna i några minuter var det dags – nu gällde det att hålla igång hoppandet utan att trassla. Tiden räknades tills det tog stopp för klassens sista elev. Klasserna deltog med liv och lust och imponerade på spelarna, både när det gäller hoppningen och peppningen.

Två klasser utmärkte sig lite extra i och med att de hoppade i över sex minuter totalt innan den sista eleven tvingades kasta in handduken: I 6B hoppade Julia i fina 6.09 och stod därmed för dagens näst bästa tid. Vann gjorde dock 5B där Vera hoppade i hela 6.21 och om det hade funnits ett pris för bästa hejarklack hade nog 5B tagit hem det också. Förutom äran och ett fint diplom fick alla elever i vinnarklassen en varsin liten BIK-souvenir.

De elever i varje klass som hoppade längst fick ett litet individuellt pris, och förutom Julia och Vera fick Anton, Esther och Robert (delad seger), Kristoffer, Walter, och Gustav varsitt pris för sina stronga insatser.

”Jag hade nog inte någon speciell taktik”, funderar Vera när vi får några ord med henne efter prisutdelningen. ”Men jag hoppade ganska långsamt.”

Din klass var verkligen duktig på att peppa. Hörde du hur resten av klassen hejade på dig?

”Ja, det kan jag verkligen säga att jag gjorde, haha! Jättekul!”

Tvåan Julia berättade att hon tränar simhopp och är ganska van vid att hoppa hopprep. Brukar du hoppa mycket hopprep i vanliga fall?

”Nej, inte så mycket alls.”

Blev du förvånad över att du hoppade längst av alla?

”Nej, faktiskt inte.”

”Utan Vera hade vi inte vunnit!”, säger en klasskompis stolt och får medhåll av de andra.

Vad tyckte ni om tävlingen?

”Kul – och roligt att vi fick pris!”, säger klass 5B och fortsätter mot nästa äventyr i sommarsolen – baseball. Trevligt sommarlov önskar vi förstås både 5B och alla de andra klasserna på Bregårdsskolan som alla kämpade på fint med hopprepsutmaningen.

När BIK på besök i skolan fortsätter till hösten får vi se om någon annan klass på de andra skolorna kan rå på 5B:s fina vinnartid.