Inför BIK – Tingsryds AIF
Publicerad: 2018-12-09
26 matcher är spelade vilket betyder att halva Hockeyallsvenskan är avklarad. I omgång 27 ställs fjärdeplacerade BIK Karlskoga mot 13:e placerade Tingsryds AIF. Nedsläpp sker 17.30 i Nobelhallen.

Söndagens motståndare Tingsryd startade säsongen väldigt tungt och har parkerat i botten sedan omgång ett. Den senaste månaden har laget dock ryckt upp sig ordentligt och kan stoltsera med fyra segrar på de sex senaste matcherna.

Senast blev det förlust mot topplaget Västerås på hemmaplan med 2–5, efter mål av Kim Tallberg och Simon Norberg.

I toppen av Tingsryds interna poängliga hittar vi Daniel Öhrn på 17 poäng, fördelat sex mål och elva assist. Tvåa ligger Daniel Ljunggren på 14 poäng.

I TAIF hittar vi tre före detta BIK-spelare, nämligen Filip Ahl, Rasmus Bengtsson och Adam Åkesson, de två förstnämnda representerade klubben så sent som i fjol.

Tingsryd har haft svårt i powerplay och statistiskt sett är laget sämst i Hockeyallsvenskan och utnyttjar bara 13,58%. I boxplay reder man ut 78,16% (7:a i serien).


BIK Karlskoga kommer från tre raka bortamatcher. Förlust mot AIK och segrar mot Leksand och Karlskrona blev facit på bortaturnén. Formen är annars mycket god där BIK har vunnit åtta av de tio senaste matcherna.

– Det är inte supersäkert men jag tycker ändå att vi visar på skicklighet när det gäller att avgöra matcher. Det här är en riktig lagseger och vi ber verkligen inte om ursäkt för de här tre poängen, sa tränare Staffan Lundh efter segern i Karlskrona.

Fredrik Forsberg toppar fortfarande den interna poängligan på 23 poäng, följ av Gustaf Franzén på 19 poäng och Juliuz Persson och Gustaf Thorell på 17 poäng vardera.

BIK Karlskoga placerar sig på en åttondeplats i powerplayligan och utnyttjar 20,48% av alla lägen. I boxplay klarar man av 85,19% av alla numerära underlägen (2:a i serien).

Läget i BIK

Viktor Lang är skadad och inte aktuell för spel. I övrigt är två målvakter, sju backar och fjorton forwards tillgängliga.

– Det är inte helt hundra klart hur matchar laget, men vi har tillgång till samma bruttotrupp som senast mot Karlskrona, säger tränare Lundh inför kvällens match.

BIK har tillgång till följande spelare:

Målvakter:

Henrik Lundberg & Olle Eriksson Ek

Backar:

Henrik Larsson – Victor Berglind

Alexander Leandersson – Arvid Aronsson

Dennis Fröland – Ricard Blidstrand

Jacob Lundegård

Forwards:

Gustaf Thorell - Gustaf Franzén – Jonatan Harju

Fredrik Forsberg – Oskar Bäck – Juliuz Persson

Axel Lindström – Mikael Eriksson – Carl Berglund

Fredrik Höggren – Oliver Eklind – Jesper Kokkonen

Victor Ekarv

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

1,66 - 4,60 – 3,95

Nästa hemmamatch spelas på onsdag då Västervik kommer på besök till Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén