Jellvert: "Jag är en klassisk tvåvägscenter"

1 juni 2021 08:00
sillyseason

Under måndagen meddelade BIK Karlskoga att Kalle Jellvert är klar för klubben. Idag bjuder vi på en intervju med den 25-årige centern!


Välkommen till BIK, Kalle! Hur är känslan efter påskriften?

Det ska bli otroligt roligt att komma till BIK, en spännande utmaning. Jag gillar vad klubben står för och ser verkligen fram emot att få bli en del det.

Varför väljer du BIK?

Det känns som att BIK har något bra på gång. Klubben har länge varit med i toppen av HockeyAllsvenskan och nu vill man ta nästa steg. När vi åkte ut med MODO följde jag slutspelet och gillade verkligen vad jag såg av BIK. Laget är också känt för att alltid få ihop gruppen och alla man pratar med trivs i klubben.

Några spelare du känner?

Jag känner "Frasse" väl sedan tiden i Örebro. Jag är också tajt med "Björka" efter två år tillsammans i MODO. I övrigt är jag bekant med några ytterligare.

Hur skulle du summera åren i MODO?

Jag tycker att år ett och två var bra säsonger från min sida. I år hade jag det lite tyngre och fick inte riktigt spelet att lossna.

Om du skulle beskriva dig själv som hockeyspelare, hur låter det då?

De flesta säger nog att jag är en klassisk tvåvägscenter. Jag vill bidra med poäng framåt men också vara en viktig bricka defensivt.

De senaste säsongerna har du alltid gjort fler mål än assist, är du en målskytt?

Hehe, nja. Jag är väl inte den typiska målskytten, men jag älskar att göra mål. Samtidigt passar jag gärna pucken också, så det är nog till viss del tillfälligheter.

Torsten Yngveson säger att du har mer poäng i dig, håller du med?

Ja, absolut. Jag hade som sagt en liten sämre säsong i fjol, men jag vet vad jag kan och hoppas att få ut det i BIK.

Du är ursprungligen från Örebro, vart kommer du att bosätta dig?

Planen är att flytta till Karlskoga. Vi bor för tillfället i Örebro, men målet är att hitta ett bra boende för min familj och att flyttlasset går efter semestern.