Förändring i truppen: Lawner tillbaka till FBK, Hugo Pettersson, Växjö Lakers, in

8 oktober 2021 11:00

Då FBK kallat tillbaka Oscar Lawner har BIK gjort klart med ett nytt lån. Hugo Pettersson från Växjö Lakers ansluter till truppen direkt och spelar redan i kväll.


Färjestad BK meddelade sent på torsdagskvällen att de tar tillbaka Oscar Lawner. Lawner, som lånades ut till BIK Karlskoga 22/9, återvände till Karlstad direkt efter morgonens träning.

För BIK Karlskogas del innebär detta att vi behövde fylla på i truppen och Torsten agerade snabbt.

"Jag vill inte rycka i Joel Kiirikki då jag vill ge honom och Lindlöven arbetsro och jag har därför sökt en annan lösning."

Torsten har därför under morgonen gjort klart med ett annat lån, 19-åriga forwarden Hugo Pettersson som tillhör Växjö Lakers.

"En mycket skicklig ung forward med ett fantastiskt handledsskott", kommenterar Torsten sitt lån.

Hugo, som skjuter left och har Gnesta IK som moderklubb tillbringade junioråren i Södertälje SK:s juniorled och har också spelat några matcher i HockeyAllsvenskan med klubben. Förra säsongen lånades han ut till Linden Hockey i HockeyEttan där han gjorde 20 (11+9) poäng på 25 matcher. Inför årets säsong skrev han ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers och hann spela fyra SHL-matcher med klubben innan lånet till BIK.

Läs mer om Hugo Pettersson på Elite Prospects.

Hugo förväntas debutera redan i kvällens bortamatch mot HV71, i tröja nummer 92.