Tack för allt, ”Calle”!

5 maj 2021 09:30
sillyseason

BIK Karlskoga har idag mycket tråkiga nyheter att meddela. Klubben har valt att inte förlänga kontraktet med trotjänaren Carl Berglund.


”Calle” kom in i A-laget säsongen 09/10 och har sedan dess varit BIK-trogen.

Forwarden har en stor del i klubbens framgångar både på och vid sidan av isen och har på senare år också burit ett ”A” på bröstet.

Totalt blev det 12 säsonger, 608 matcher och 139 poäng, fördelat 66 mål och 73 assist.

Nu slutar dock resan och BIK och Berglunds vägar skiljs åt. Carl säger så här efter avslutet:

”Det var en pojkdröm att få spela i BIK Karlskoga som blev mer än uppfylld. Jag är stolt och tacksam för alla år jag fått representerat klubben och varit en del av denna underbara familj. Även om jag inte kommer vara en fortsatt del av den familjen så hoppas jag att drömmen slår in. BIK ska till SHL, det är denna stad och förening värda. Störst av alla tack vill jag ge till alla supportar för allt stöd genom åren. Ni är en stor del till att klubben nått framgångar och kommer nå ännu större framgångar framöver.”

För den sportsliga ledningen har det naturligtvis inte varit något lätt beslut att fatta. Klubbchef Torsten Yngvesons ord efter skiljsmässan:

"Ett av dom absolut tyngsta beslut jag varit med och tagit. ”Calle” har betytt så oerhört mycket för hela klubben och vi kan inte nog tacka för hans insatser. Vi tar detta beslut på sportsliga grunder och trots att det är oerhört tungt just nu tror vi det är rätt väg att gå. BIK önskar ”Calle” all lycka framöver."

Återigen, tack för allt, Carl Berglund!