Matchens profil: Filip Roos

23 oktober 2020 09:00

Ett mål och två assist. Det är 21-åringens facit på de sju inledande matcherna av HockeyAllsvenskan 20/21. Matchens profil till kvällens toppmatch i Nobelhallen är backen Filip Roos!


21-åriga backen Filip Roos kom till BIK Karlskoga från Frölunda via spel i Hockeyettan i moderklubben Hanhals IF inför förra säsongen och har haft en fin utveckling i Hockeyallsvenskan. Under försäsongen var han utlånad till ett då skadedrabbat Växjö Lakers under några veckor. Filips kontrakt med BIK sträcker sig över den här säsongen.

Beskriv dig själv som spelare!

”En back som gillar att spela mycket med och driva pucken uppåt och få vara kreativ, men som också vill ta ansvar.”

Största styrka på isen?

”Min offensiv. Jag gillar att vara med och skapa framåt. Även spelförståelsen är en styrka.”

Största styrka vid sidan om isen?

”Jag är en omtänksam person som gillar att vara glad och ha kul.”

Något som du vill bli bättre på?

”Mitt allroundspel, framför allt i defensiven, och så vill jag bli starkare.”

Din personliga målsättning med säsongen? ”Ta nya steg, vecka för vecka och månad för månad, så att jag kan se resultat i det jag gör. Sedan vill jag bli starkare och mer mogen i mitt spel.”

En sak du inte klarar dig utan?

”Familjen."

Om du inte var hockeyproffs..?

”Då hade jag gärna varit säljare av något slag. Jag är intresserad av bilar och båtar så varför inte säljare av något av dessa?”

Därför spelar jag i BIK Karlskoga!

”BIK Karlskoga en väldigt drivande klubb där man får goda förutsättningar för att utvecklas. Dessutom är det trivsamt, det är sköna människor här och kul att komma till jobbet. Sist, men inte minst, så är det väldigt kul att spela inför publiken i Nobelhallen.”

Headcoach Karl Helmersson om Filip:

”En spännande back med bra storlek och bra rörlighet på isen. Jag tror att han kan ta ytterligare kliv i år. Vi har haft samarbete med Växjö tidigare och när de på grund av skador behövde en back under försäsongen fick de låna honom. Vi såg det som ett bra tillfälle för Filip att få känna på SHL litegrann.”