Thermell: "Jag har så oerhört mycket minnen"

11 januari 2019 10:00

Matchtröja #11 har under lång tid varit förknippad med Tobias Thermell och snart kommer det numret för evigt tillhöra honom. Den 8 februari, innan matchen mot Oskarshamn, kommer nämligen tröja #11 hissas till taket i Nobelhallen och tröjnumret kommer att pensioneras.


Din tröja #11 kommer att hissas i taket, hur känns det, Tobias Thermell?

Jag känner framförallt en väldig stolthet. Det är otroligt stort att bli uppmärksammad på det här sättet. Det är verkligen få förunnat och det ska bli en häftig match att få vara med om.

Om du ser tillbaka på tiden du gjort i Karlskoga, hur skulle du sammanfatta den resan?

Jag har så oerhört mycket minnen. Vi fick aldrig avancera som lag uppåt i seriesystemet, men klubben Bofors (BIK Karlskoga) har utvecklats på så många plan sedan min första tid. Hockeyallsvenskan har blivit bättre genom åren, från att vi mötte lag som Grums till en början hette lagen på senare år Djurgården.

Hur minns du på din första tid i BIK?

På den tiden var man lite egoistisk, jag tänkte BIK som en språngbräda vidare. Men för varje dag och varje år som gick blev det mer och mer av ens liv. Till slut gjorde man allt för klubben.

Något specifikt minne som har etsat sig fast?

Min sista säsong som spelare var väl lite extra. Vi hade ett riktigt bra lag och spelade kvalserien till SHL. Det var en härlig hockeypuls i Karlskoga och vi var länge med och nosade om en plats i högsta ligan. Sen minns jag många härliga matcher från Superallsvenskan, när vi bland annat hade ett stormöte med Hammarby. Det var knökfullt i hallen, runt 5700 åskådare om jag minns rätt.

Just nu hänger endast Bengt-Åke Gustafssons tröja i taket, du hamnar i gott sällskap?!

Ja, jag och Bengan! Som sagt, en väldig stolthet. Jag ser verkligen fram emot den 8 februari, avslutar Tobias Thermell.