Inför MODO Hockey - BIK med Helmersson

13 januari 2021 09:00

Idag väntar sista anhalten på BIK Karlskogas roadtrip när laget möter Modo Hockey på bortaplan, nedsläpp sker 19:00 i Fjällräven Center. Nedan bjuder vi på senaste nytt från huvudtränare Karl Helmersson!


Dag fem på årets längsta roadtrip. Hur har ni det i Örnsköldsvik?

Det är bra tack, extremt mycket snö.

Full pott än så länge, efter två mycket gedigna insatser. Hur summerar du matchen mot Björklöven?

Riktigt bra. Vårt försvarsspel sitter och vi släpper inte till jättemycket lägen. Framåt är vi samlade, vågar sätta press och skapar en hel del bra målchanser och borde kanske gjort några fler mål. Överlag så kuggar vårt spel i över hela banan. Jag tycker att vi vinner matchen rättvist.

”Juniorkedjan” med Stakkestad, Kiirikki och Lindström sköter sig väldigt bra. Vad säger du om deras framfart?

Jätteroligt att se, speciellt i den första perioden. De visar att de inte bara fyller ut en tröja utan vill vara med och bidra.

Ny match ikväll när MODO väntar, hur är känslan inför matchen?

Känslan är bra och stämningen är god i laget. Vi går för tredje raka segern. Samtidigt behöver vi vara väldigt ödmjuda inför uppgiften och det gäller att vi är lika påslagna som senast.

Vad tycker du om årets Modo?

Ett lag som har blandat och gett lite, men som har många individuellt skickliga spelare. Vi ska lägga fokus på vårt så får vi se hur långt det räcker.

Några nya skador/sjukdomar gentemot senast?

Ja, tyvärr. Både Johan Larsson och David Lilja är frågetecken efter smällar senast. Det gör att vi lämnar ut kvällens lag senare än vanligt.