Inför Almtuna-BIK Karlskoga

5 oktober 2017 14:27

Vi är inne i omgång 6 och det vankas bortamatch i Uppsala mot Almtuna. Ett lag BIK Karlskoga hade relativt lätt för i fjol och tog 10 av 12 möjliga poäng av, varav 6 i Nobelhallen och 4 i Gränby Ishall.


Almtuna kommer senast från en stabil 4–1 seger mot Västervik och har totalt håvat in 7 poäng på de inledande fem matcherna i Hockeyallsvenskan.

– Det kändes som att vi orkade arbeta oss in och det är starkt av laget att komma igen mentalt. Och vi fick mål i rätt lägen, säger tränaren Martin Gudmundsson efter matchen mot Västervik.

BIK Karlskoga kommer från ännu ett oavgjort resultat när det blev strafförlust mot Pantern med 4–3 i Nobelhallen i tisdags.

Till matchen mot Almtuna kommer vi att få se en ny spelare i BIK-tröjan. Backen Alexander Leandersson som har tränat med BIK under veckan åker med till Uppsala och börjar som åttonde back.

– ”Alex” är på lån hos oss och är för tillfället dubbelskriven. En spännande Karlskoga-kille som vi är nyfikna på, men till en början med startar han som åtta imorgon, säger klubbchef Torsten Yngveson.

Läget i BIK-truppen är som följande. Axel Lindström är för tillfället sjuk och tveksam till spel mot Almtuna. Daniel Bernhardt som har missat de senaste tre matcherna är fortfarande inte redo och detsamma gäller för långtidsskadade Erik Brissle som bekant är borta hela hösten.

Truppen:

Målvakter: Shane Owen & Jonathan Frykholm.

Backar: Rasmus Bengtsson, Patrik Parkkonen, Ricard Blidstrand, Viktor Lang, David Suvanto, Victor Berglind, Jacob Lundegård och Alexander Leandersson.

Forwards: Carl Berglund, Gustaf Thorell, Fredrik Höggren, Mikael Eriksson, Adam Byström Johansson, Jeff Hayes, Niklas Lihagen, Simon Mattsson, Juliuz Persson, Henrik Rommel, Oliver Eklind och David Lilja.

Nedsläpp i Gränby Ishall kl.19.00

Kan ni inte se matchen på plats så kan ni enkelt se matchen via Cmore!