Inför MODO Hockey - BIK Karlskoga

8 november 2017 08:30

Ny vecka och dags att blicka framåt efter senaste tidens motgångar. Två matcher står på schemat och först ut är bortamatch uppe i Örnsköldsvik i Fjällräven Center där MODO Hockey står för motståndet.


Sjätte raka förlusten senast då Troja knep extrapoängen i Nobelhallen efter straffar. Nu väntar alltså MODO Hockey där det är chans till revansch för BIK som gäller då man förlorade första mötet i Nobelhallen med 0-4.

MODO kommer till spel med tre raka segrar i ryggen efter segrar mot AIK, Oskarshamn och senast Västervik. Denna uppåtgående trend har gjort att laget från Ö-vik klättrat lite i tabellen och ligger i skrivande stund på en sjunde plats med 23 inspelade poäng.

– Karlskoga är ett bra lag så det gäller att visa sig från sin bästa sida för att kunna kriga sig till tre poäng. Det är viktigt att fortsätta få gruppen att gå samman för varje enskild match och få alla individer att dra åt samma håll med samma bilder inför matcherna, säger huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel.

BIK innehar för närvarande jumboplatsen i hockeyallsvenskan. Efter 15 omgångar har man också lyckats spela ihop till 15 poäng. Det skiljer alltså just nu åtta poäng och sju placeringar mellan de båda lagen. Av de senaste fem mötena har BIK vunnit tre och MODO två. Förra säsongen lyckades BIK vinna respektive möten i Fjällräven Center under full tid.

Läget i laget

På backsidan är Victor Berglind, som ådrog sig en skada under förra veckan, fortsatt på skadelistan. På den finns också fortfarande den långtidsskadade Erik Brissle. Daniel Bernhardt som var tillbaka senaste efter en längre frånvaro är återigen ett frågetecken. Klart är att Shane Owen tar plats mellan stolparna.

Laguppställning:

90. Owen, Shane
55. Frykholm, Jonathan
- - - - - -
1a kedjan
33. Suvanto, David
63. Parkkonen, Patrik
70. Mattsson, Simon
20. Persson, Juliuz
12. Thorell, Gustaf
- - - - - -
2a kedjan
50. Lang, Viktor
66. Lundegård, Jacob
54. Rommel, Henrik
17. Lihagen, Niklas
45. Lindström, Axel
- - - - - -
3e kedjan
5. Blidstrand, Ricard
13. Bengtsson, Rasmus
72. Hayes, Jeff
73. Eklind, Oliver
71. Berglund, Carl
- - - - - -
4e kedjan
56. Lindberg, Martin
19. Byström Johansson, Adam
61. Eriksson, Mikael
23. Höggren, Fredrik