Collberg: "BIK har något spännande på gång"

28 maj 2021 08:00
sillyseason

Under gårdagen landade BIK Karlskoga en etablerad värvning när 27-årige Sebastian Collberg skrev på ett kontrakt för kommande två säsonger. Idag får ni en intervju med forwarden!


Varmt välkommen till BIK, Sebastian! Hur kommer det sig att du skriver på för Karlskoga?

Tack så jättemycket! Jag kikade en hel del på HockeyAllsvenskan under våren och jag gillar verkligen hur BIK spelar. Det tilltalar mig och jag ser fram emot att vara med på klubbens resa mot SHL.

Vad tyckte du om HockeyAllsvenskans slutspel?

Riktigt roligt att följa. Många tajta matcher där BIK oftast var tajta bakåt och spelade en rolig offensiv hockey. Jag tycker personligen det är det lite roligare matcher i HockeyAllsvenskan än i SHL, det är inte lika uppstyrt vilket gör att det skapas fler chanser.

Du har Mariestad som moderklubb, känns det här lite som att "komma hem"?

Hehe, nja. Det är klart att det är skönt att ha lite närmare till Mariestad, men det är verkligen inte därför jag flyttar till Karlskoga. BIK har något spännande på gång, är ett ständigt topplag och jag ser fram emot att fortsätta min karriär i klubben.

I år har du spelat hockey i Tyskland, hur summerar du säsongen?

Väldigt speciell, med tanke på Covid-19. Säsongen startade sent, vi drog igång i november och spelade nästan varannan dag under flera månader för att hinna med grundseriens matcher.

Och för dig personligen blev det en hel del poäng?!

Ja, jag tycker att jag gjorde det rätt så bra. Mitt självförtroende var bättre under hela säsongen och det gäller nu att ta med sig både spelet och självförtroende till BIK.

För de som inte känner till dig, vilka är dina styrkor hockeymässigt?

Jag skulle nog säga att jag har bra fart på skridskorna, hyfsat skott och fin spelförståelse.

Du har inte spelat så mycket i HockeyAllsvenskan tidigare, men ändå har du sänkt BIK vid flertalet tillfällen, berätta!

Hehe, jag får be om ursäkt. Det blev nåt straffmål under en kortare period när jag var utlånad till Örebro. Sedan spelade jag i Rögle under kvalmatcherna säsongen 16/17, det var väldigt roliga matcher att blicka tillbaka på.

När går flyttlasset till Karlskoga?

Jag vet faktiskt inte riktigt ännu. Det blir nog lite pendling under juni och sen flyttar jag och min sambo och vår 2-åriga dotter upp efter semestern.