Inför Almtuna IS - BIK
Publicerad: 2018-12-29
Dags för ny mellandagsmatch när BIK Karlskoga åker till Uppsala för möte med Almtuna IS. Nedsläpp sker 15.15 i Gränby Ishall och det ryktas om cirka 300 BIKare på plats!

Almtuna ligger på en 12:e plats efter 31 spelade matcher, totalt har laget spelat in 39 poäng. Lika många poäng som IK Pantern som placerar sig under strecket. Senast kommer Almtuna från en 3-2 förlust mot Leksands IF. Målskyttar för AIS var Jacob Svensson och Lucas Sandström.

Veteranen Tony Mårtensson leder poängligan på fina 31 poäng, fördelat 11 mål och 20 assist. Tidigare nämnda Lucas Sandström placerar sig tvåa på 22 poäng.

Almtuna gör i snitt mål på 19,19% av alla försök i powerplay och klarar av 80,37% av alla boxplay.

Till dagens match har AIS lånat in forwarden Jacob Andersson från Vallentuna.

– Marcus är en tvåvägscenter som har gjort en imponerande säsong i Vallentuna. Det ska bli kul att se honom på denna nivå, säger sportchefen Björn Danielsson om lånet.


BIK Karlskoga förlorade onsdagens match mot IK Oskarshamn med 1-3. Målskytt var Gustaf Thorell.

– Vi trummar på, men orkar inte riktigt bryta igenom. Men det är klart att det är en anledning till att IKO är serieledare, att de inte släpper in så många mål, sa tränare Staffan Lundh efter matchen.

BIK ligger sexa i PP-ligan (20,19%) och femma i boxplayligan (82,22%).

Fredrik Forsberg toppar den interna poängligan på 25 poäng, tätt följt av Gustaf Franzén och Gustaf Thorell.

Läget i BIK

BIK har målvakten Olle Eriksson Ek och centern Oskar Bäck på Junior-VM. Juliuz Persson och Viktor Lang finns sedan tidigare på skadelistan och inför dagens match finns ytterligare flera frågetecken.

– Vi har drabbats av lite nya skador och vet inte vilka som kommer att spela eller ej. Vi väljer att inte släppa något lag för ens senare imorgon, säger huvudtränare Staffan Lundh.

Allmän info

Köp biljetter till kvällens match här!

Matchen sänds på Cmore

Matchodds från Svenska Spel:

2,48 - 4,20 – 2,27

Notera dagens matchtid, 15,15!

Det vankas en stor arrangerad resa från BIK Support och minst fyra bussar kommer att invardera Gränby. Till övriga BIKare, lös förköpsbiljett!

Nästa hemmamatch spelas torsdagen den 3 januari när BIK Karlskoga gästas av IK Pantern i Nobelhallen!

BIK Karlskoga Jakob Bengtzén