Yngveson: "Vi är evigt tacksamma över det stöd vi fått"

3 juni 2020 10:00

Det är speciella tider vi lever i, så även för en hockeyklubb. Vi tar en lägesavstämning med BIK Karlskogas klubbchef, Torsten Yngveson!


Torsten Yngveson, klubbchef i BIK Karlskoga. Hur är läget?

Tack det är bra, fullt fart.

Vi tappade Oliver Eklind till SHL för två veckor sedan, hur är känslan kring det?

Såklart lite både och, tungt att tappa en bra spelare men samtidigt roligt för honom. Oliver har bidragit med mycket hos oss, både på och bredvid isen. Han står för mycket av det vi vill att en BIKare ska stå för. Samtidigt är det bara att gratulera honom, Oliver har gjort en bra resa i BIK och är väl värd chansen.

I och med tappet ska nu två forwards in, är en av dem en center?

Det måste inte vara så, vi vet att ”Gurra” kan spela center. Men visst är huvudspåret att få in en center och en ytterforward.

Har du något på gång?

Nja, både och. Det finns lite olika alternativ, vissa spelare har också fallit bort med tiden. Vi sitter dock lugnt i båten och har ingen panik, vi har lärt oss att det inte är någon idé att skynda i dessa lägen.

Vi saknar även en målvakt, hur är status där?

Det närmar sig, hoppas jag åtminstone. Om allt går som planerat kommer vi att kunna presentera något inom de närmsta veckorna.

Och vad är det för typ av målvakt vi söker?

Någon som skall kunna tävla med Tim om att spela matcher. Vi känner oss väldigt trygga med Juel, men genom åren har vi sett hur viktigt det är med två bra målvakter, därför vill vi prioritera den posten.

Hur mår annars BIK Karlskoga ekonomiskt i dessa tuffa tider?

Även vi är drabbade av läget i världen, med inställt slutspel och allt vad det innebar. Det kommer att synas i siffrorna på kort sikt, men vi är evigt tacksamma över det stöd vi fått från både privatpersoner och företag under våren.

I övrigt, hur går tongångarna inför hösten?

I eftermiddag har vi telefonmöte med ligan och kommer då få lite information. Det är väl egentligen ingen som vet vad som händer efter sommaren, men jag hoppas att vi kan få någon prognos.

Avslutningsvis, många är osäkra över säsongskorten och vad som händer om det skulle bli spel utan publik?

Om det i värsta fall skulle bli spel utan publik inledningsvis kommer givetvis våra säsongskortsinnehavare ha möjlighet att få tillbaka pengarna. Vår publik behöver inte vara oroliga för det.