Silly season 22/23: Tack för den här tiden!
Publicerad: 2022-04-27
Nu är det klart att sex spelare lämnar BIK Karlskoga och vi passar på att tacka dem för deras tid här och önska dem lycka till i framtiden.

Truppbygget går stadigt framåt och inom kort presenteras nästa underskrift.

Det står nu också klart att Aleksi Rekonen, Emil Öhrvall, Albert Lyckåsen, Marc-Olivier Roy, Janne Tavi och Joel Kiiriki lämnar klubben.


Jag pratade med Aleksi inför hans avresa. Han kom till Karlskoga inför säsongen 20/21 med lång erfarenhet från den finska första- och andraligan, drivet att utveckla sig som spelare och en önskan om att familjen - som inkluderade frun Ira och tre barn - skulle få möta ett nytt land. Sedan dess har familjen utökats med ännu ett barn och rotat sig väl i Karlskoga.

Beslutet att bryta upp var inte lätt men nu är det alltså fattat - Aleksi Rekonen spelar inte i BIK Karlskoga nästa säsong.

"Karlskoga har varit vår bas, vårt hem, och vi har inte haft något boende i Finland under den här tiden. Vi har trivts väldigt bra här, både jag och min familj, så beslutet var verkligen inte lätt och det har varit en del tårar på vägen. Men erbjudandet jag fick innebär en så bra chans för mig att utvecklas som hockeyspelare att jag inte kunde säga nej. Jag vill se hur bra jag kan bli, det är det som driver mig. Jag ser det som väntar som en ny utmaning."

På måndagsförmiddagen åkte familjen i en fullastad bil hem till Finland. Där kommer man under sommaren att påbörja bygget av ett hus i Lahtis, en stad som de båda Helsingforsfödda makarna tycker mycket om.

Vi överlåter till Aleksi och hans nya klubb att avslöja var familjen Rekonens närmaste framtid ligger men vi kan i alla fall avslöja att han inte kommer att spela för någon svensk klubb.

"Vi har fantastiska minnen från Karlskoga och åren här. Det här är helt klart en väldigt speciell plats för oss, inte minst för barnen och det gör att det idag känns extra sorgligt. Jag har aldrig spelat i en klubb som BIK Karlskoga, med den fantastiska sammanhållning och det härliga driv som finns här."

Aleksi stänger inga dörrar. På frågan om vi kan få se honom i Nobelhallen igen i framtiden lyser han upp:

"Man ska aldrig säga aldrig!", säger han och skrattar.


Stort tack för er tid i BIK Karlskoga och ett stort lycka till i framtiden önskar vi Aleksi och övriga spelare som nu går vidare till nya utmaningar!

Kommunikation, Privatmarknad och CSR Marie Angle